Syrsorna och alla mosquitos

Det är ett fullständigt makalöst liv i vissa av träden med alla syrsor som söker sig dit! Sen tystnar de en stund innan det börjar igen och det är även i träden vid gatan på norra balkongen. Kanske därför också som fågellivet ökat så enormt på bara några år för här har de ju mat!

Mindre roligt är alla mosquitos som på något sätt tagit sig in i lägenheten, vet inte om det är glipan i myggnätet i balkongdörren i söder eller om det var genom ett litet hål under nätet i fönstret i badrummet. Jag hade nog en sex-sju stick på ryggen i morse och tidigare enstaka på fötterna.

Tog en eftermiddagspromenad till en av mina favoritmarknader som är en frukt- och grönsaksamarknad och där jag aldrig sett någon utlänning. På övervåningen har de dock försäljning av kläder, skor o s v. Tidigare var marknaden utomhus och då var allt huller om buller så det kunde stå skoförsäljare och köttförsäljare bredvid varandra, men nu är allt separerat.

Vi hade tänkt gå ut och äta lite idag på en koreansk restaurang, men Ellas mamma ville komma och göra jiaozi, så det blev fallet! Fantastiskt goda och vi åt faktiskt upp precis allihopa!

Skyltdockor har alltid västerländskt utseende i Kina

Skyltdockor har alltid västerländskt utseende i Kina

Skyltdockor har alltid västerländskt utseende i Kina

Ella gör ett specialtecken

Vi följde som vanligt Ella och hennes mamma hem och här gör Ella något specialtecken som tydligen någon mycket berömd artist i Kina gör!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.