Pippi Långstrump i Nationalarenan

Idag kom Ella och hennes mamma för att äta lunch och efter lunch följde jag med dem med buss 29 till Jinsong och sedan tunnelbanans linje 10 två stationer till Guomao samt därefter sex stationer på linje 1 västerut till Tiananmen West där nationalarenan för opera, teater och musik ligger bredvid Himmelska Fridens Torg. Arenan kallas helt enkelt för “Ägget” och jag har skrivit ett inlägg i Karskronabloggen så ingen mening att göra en dubblett här:

Karlskronabloggen: “Pippi Långstrump på kinesiska i Nationalarenan”

Pippi Långstrump på kinesiska i Nationalarenan

Ella visar sin mammas trafikkort innan vi tar buss 29. Bussresorna kostar 40 öre och tunnelbanan två kronor inklusive alla byten, så det det blev en totalkostnad på 4,80 kronor för dessa resor tur och retur under dagen för min del! Lite skillnad mot de sinnessjuka priserna för allmänna lokalkommunikationer i Sverige.

Pippi Långstrump på kinesiska i Nationalarenan

På väg ut till tunnelbanan igen så har jag fått tillbaka kameran och här syns huvudingången till arenenan som ligger i norr!

Sen blev det middag hemma med diverse rester och nytillverkat. Ella och hennes mamma nöjde sig mest med min pasta och köttfärssås som blev över igår och de sa den var mycket god. Jag höll inte med riktigt för just denna kinesiska pastan är inte så god som en annan variant och hade fått koka lite för länge, men såsen var faktiskt rätt lyckad igår! Vi tre andra höll tillgodo med nyköpt kinesiskt varmt bröd och diverse grönsaker plus att kineserna i familjen även högg in på en död fisk ;-)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.