Alltid trist att behöva lämna Beijing

Idag skulle jag egentligen åkt och handlat en del på varuhusen, men det är som alltid, när dagen jag ska åka härifrån närmar sig är ingenting roligt längre så det fick bli en hemmadag igen. Vi får se hur det blir det resterande få dagarna. Som mina planer är just nu hoppas jag dock bara på ett kort återbesök i Sverige, främst för att träffa barnbarnen som är på sommarsemester i Sverige innan de återvänder till Singapore.

I morgon ska jag i alla fall in till centrum med Ella och hennes mamma och se Pippi Långstrump i “Ägget” vid Himmelska Fridens Torg. Får se om jag kan få några bilder därifrån, för det är tydligen fotoförbud under föreställningarna, men med den lilla kameran och utan blixt fixar jag säkert det! Sen blir det middag när Helena och Lucky ansluter efter föreställningen.

I övrigt var det mest att svara på jobbmail plus ett kort besök på Shuanglong för att handla lite inför middagen. Idag är det min tur att fixa middagen igen och det blir pasta och köttfärssås med massor av vitlök plus två olika sallader! Igår hade de en rejäl översvämning i varuhuset och tror inte det var regnandet utan någon form av vattenläcka och rulltrapporna hade förmodligen fått någon form av kortslutning av vattenmassorna på första våningen. Idag var dock allt återställt så det såg normalt ut och rulltrapporna fungerade igen!

Shuanglong

Entrén till Shuanglong som dels är ett varuhus men dessutom har en liten galleria med småbutiker. En del med flottare bilar kan även parkera direkt utanför entrén utan att parkeringsvakterna har några synpunkter på det.

Klänningsaffär inne i Shuanglong

Här är en liten klänningsaffär inne i Shuanglong och jag har ju flera gånger tidigare visat en annan affär som ligger på promenadvägen till Shuanglong där de har otroligt häftiga kreationer, ungefär som svenskt 1960-tal och denna affär är inte långt efter!

Bild från eftermiddagspromenaden

Hann med en kort eftermiddagspromenad också och ovan en bild från ett av husen mitt i området där etagelägenheterna på första och andra våningen har “strandtomter”.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.