Ensamkommandebluffen i Sverige

Idag blev det mest att svara på mail på förmiddagen plus att jag skrev några inlägg i Karlskronabloggen. Fick tips av en kompis om ett helt otroligt sanningsenligt svar på en insändare i Jönköpings-Posten angående de s k “ensamkommande flyktingbarnen” som vi som läser ocensurerade medier redan vet varken är barn, ensamkommande eller flyktingar. Det var en insändare som tidigare frågat varför det bara kommer ensamkommande “pojkar” och inga “flickor” och då fick det häpnadsväckande svaret från Svenska Afghanistankommittén:

“Svaret är att inga familjer eller släktingar skickar sina döttrar eller flickor ensamma på månadslånga resor till Sverige. Så förhåller det sig.”

Där har man svart på vitt att det inte handlar om några “ensamkommande flyktingbarn” utan de skickas av sin släkt till Sverige för att bli s k “ankarbarn” och sen kan hela släkten flytta till Sverige som “anhöriginvandrare”. Jag har skrivit ett längre inlägg om detta i Karlskronabloggen som jag länkar till nedan liksom till artiklarna på Sweden Confidential och Avpixlat!

Karlskronabloggen:
“Bluffen med de s k ensamkommande barnen”

Sweden Confidential:
“Freudiansk felskrivning avslöjar ensamkommandebluffen”

Avpixlat:
“Afghanistankommittén erkänner – ensamkommande är inte ensamma”

Här i Beijing är det helt otroligt kvavt idag, det kom just ett riktigt skyfall som kanske varade en kvart, men sen tittade solen fram och jag var just och handlade lite och nu ska jag ge mig ut på en promenad i stället för de löpningar som nästan aldrig blir av under denna vistelse i Beijing.

Efter regnovädret

Efter riktiga regnskurar ser det ofta ut så här på parkeringsplatserna i omgivningen! Det är inte alltid dålig luft i Beijing utan ibland förmörkas himlen av sand som blåser in från en öken långt västerut och när regnet sen kommer faller sanden till marken!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.