Minimal handling på Hongqiao

Idag var jag tillbaka på Hongqiao igen och pratade med Lisa igen och nu har hon och Sharon öppnat upp hela affären igen, men bara med kinesiska märken. Ser i och för sig likadana ut som märkeskläderna, men försäljningen är minimal just nu berättade hon. Hon hoppades fortfarande att på lördag ska det kunna fungera även med märkeskläder, men då är jag inte kvar och de hade inget bakom båset att erbjuda idag. Köpte dock en kinesisk t-shirt och en annan tröja som var rätt häftig och till en bråkdel av de priser motsvarande kinesiska tröjor kostar t ex på Yonghui, Walmart eller Carrefour.

Däremot var Converseskorna tillbaka under disken hos skoförsäljarna till vanliga priset 50 kronor, fast det var inte mycket man kunde välja mellan. Nu var det dock så att jag var ute efter ett par “Converse” med kinesisk märkning på skorna (loggan är samma) så det blev ett inköp av sådana, fast det var dock totalt omöjligt att fixa vita i storlek 37 så det fick bli röda och jag hoppas det går bra, annars får jag fixa vita nästa gång!

Middagen inmundigade vi sedan på en sydkoransk restaurang som ligger nära Shuanglong och på bekvämt promenadavstånd.

På kvällen var det sedan tyvärr dags att checka in på SAS och skriva ut boardingkortet!

16-7-1.jpg

Massor av Converseliknande skor till salu på en tvärgata nära Himmelens Tempel och Hongqiao Pearl Market. Ångrar nästan lite att jag inte köpte några par för priset var bara 20-25 kronor paret!

16-7-2

Det var faktiskt rätt billiga gitarrer till salu alldeles utanför Hongqiao Market!

16-7-3

Ingen bra bild, men faktiskt första gången jag sett en man gå med ett paraply för att skyla sig mot solen, nästan alla kvinnor gör det! Valde mest bilden för att den visar den alldeles nya lokalaste polisstationen som går att se från norra balkongen och att det är just här jag ibland går in och hämtar Ella på Beijing Little Professor Bilingual Kindergarten.

16-7-4

Här är min mat på den sydkoreanska restaurangen! Den var otroligt varm och serverades i något som måste vara någon gjutjärnsskål som höll värmen helt otroligt bra. Kanske inte världens bästa mat, men helt klart OK med kött, grönsaker och ris!

One Response to “Minimal handling på Hongqiao”

  1. Christer says:

    Tack för info och en bra blogg.
    Hoppas att hemresan blir bra och ta med dig solen hem till Sverige.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.