Åter i Karlskrona och nu uppehåll i denna blogg

Klockan 23.40 öppnade jag dörren till lägenheten i Karlskrona efter en som vanligt lång hemresa. Steg upp tidigt och fixade det sista med packningen. Sen var tanken att vi skulle ha en enkel lunch, men Ellas mamma ville komma hit och göra jiaozi och så blev det. Lite onödigt med ett sådant storkok när vi alla skulle iväg på olika håll under dagen, men det blev bra och vi kom iväg till flygplatsen i god tid. Dock var det väldigt mycket trafik de första milen innan man svänger av till den speciella motorvägen till flygplatsen. Resan gick på 96 yuan (obetydligt mer i kronor) och gick bra. Sedan lämna den stora resväskan och ta eltåget ut till där de internationella flighterna avgår.

På väg till flygplatsen

Det var långa köer innan vi kom in på den särskilda motorvägen till Beijing Capital International Airport

På väg ned till eltåget som kör ut passagerarna till den internationella delen av flygplatsen

På väg ned till eltåget som kör ut passagerarna till den internationella delen av flygplatsen

Även ovanligt lång incheckning för passkontroll och säkerhetskontroll. Tyckte jag plattade ut kassen med all elektronikutrustning väl i handbagaget, men de var ändå inte nöjda och ville köra om just den kassen och min “stora” kamera separat, vilket även hänt tidigare på Kastrup.

Sen var det bara att promenera in till alla lyxaffärer med absurda priser som finns på flygplatsen. Nöjde mig med en flaska rom för 58 yuan, men det fanns viner för tusentals kronor flaskan och även dyr whiskey och konjak. Promenerade sen bort till gate E12 och satte mig att vänta. De har numera gratis trådlöst nät på flygplatsen så jag hann t o m jobba en liten stund innan det var dags att sätta mig på SK996. Om man sen vill kan man ta svenska tidningar gratis, men jag avstod som vanligt för jag mår uppriktigt skrivet illa när jag ser t ex Aftonbladet med sina “ickenyheter” och förvanskningar av verkligheten.

Hade bokat plats G24, men den hade nu ersatts med G16 varför jag hamnade i Economy Extra, vilken har mycket större utrymme för benen och bättre mat, mer dryck plus att man kan se alla filmer direkt från början. Det var god mat och det blev ett antal småflaskor vin plus en konjak under resans gång! Vi var rejält försenade från Beijing, men de flyger alltid lätt in den förseningen och landar alltid på utsatt tid eller tidigare i Köpenhamn. Tror aldrig att jag under tiotalet resor varit med om att planet varit försenat i Köpenhamn, så jag förstår SAS:s slogan om att vara världens mest punktliga flygbolag.

Med lite flyt hinner jag sedan med tåget 19.06 till Karlskrona, men idag tog bagageutlämningen för lång tid. Eftersom jag alltid checkar in tidigt kommer mitt bagage alltid sent, men faktiskt så inte denna gången utan det var mer att det tydligen tog tid att få ut bagaget. Var klart 19.15 och sedan ut och köpa biljetten till Karlskrona till tåget 20.06, kö där också men tio minuter senare var där en helt enorm kö. Som tidigare fungerade inte mitt VISA-kort med chippet och man måste egentligen betala med chip och pinkod, men den snälle mannen i kassan lät mig testa med magnetremsan och kod (går inte att köpa utan kod) och det fungerade. Annars har jag i och för sig mitt svenska företagskort och mitt kinesiska kort som reserv och båda har numera chip. Hade sen tänkt ta en pölse och en stor öl, men där fungerade kortet varken med chip eller magnetremsa, så jag fick avstå detta!

I väntan på min stora resväska vid bagageband åtta på Kastrup

I väntan på min stora resväska vid bagageband åtta på Kastrup

Sen var det bara att vänta på tåget som kom i precis rätt tid och jag hittade vagn 14 och den “tysta kupén” som vanligt. Den brukar alltid ligga först eller sist, men nu låg den i mitten och det var en enorm trafik av folk genom vagnen fram till Kristianstad, där tåget kopplar ifrån vissa vagnar. Sen var det byte till buss som gällde i Karlshamn och i Karlskrona den vanliga femminuterspromenaden till Norra Möllebacksgränd där jag öppnade dörren 23.40.

Tåget på Kastrup som kom innan det till Karlskrona gick till Helsingborg

Tåget på Kastrup som kom innan det till Karlskrona gick till Helsingborg

Nu blir det ett uppehåll i denna bloggen eftersom jag bara skriver här när jag är i Kina, men ni får gärna läsa min andra blogg Karlskronabloggen och annars rekommderar jag läsning av ocensurerade svenska medier som Avpixlat, Fria Tider och Sweden Confidential. När man periodvis bor utomlands och mest läser utländska medier och ocensurerade svenska medier får man ett helt annat perspektiv på den totalt absurda och helt unika censur som genomsyrar alla svenska gammelmedier, oavsett om det gäller SVT, TV4, SR, Aftonbladet, Expressen, BLT o s v. Alla har samma gemensamma agenda att dölja och tillrättalägga verkligheten för svenska folket!

Så läs även ocensurerat och jämför med gammelmediernas reportage om samma nyheter och bilda dig sedan en egen uppfattning om tillståndet i demokraturen Sverige!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.