Bildspel från lördagen som blev arbetsdag

Fr o m i morgon söndag börjar nationaldagsfirandet i Kina och de flesta har åtta dagars semester. Nationaldagen är den 1 oktober, men firandet börjar redan innan dess. Det är fullt med rödgula flaggor i hela bostadsområdet och i omgivningarna. Till skillnad från i Sverige är det inte fult att vara nationalistisk och fira nationaldagen utan alla kineser sluter upp och firar denna högtid oavsett om man tillhör majoritetsbefolkningen hankineser eller om man tillhör någon av de drygt femtiotalet minoritetsfolkgrupper som finns i Kina.

Idag lördag blev det därför en vanlig arbets- och skoldag i Beijing, det är så man gör när storhelger är på gång att både lördag och söndag kan bli helt vanliga arbetsdagar.

Dagens inlägg får åter bli ett okommenterat bildspel till och från en promenad till Panjiayuans gigantiska antik- och loppmarknad. Det finns en liten “jourbutik” alldeles hitom Panjiayuan Bridge och det är härligt att där kunna ta en iskall Yanjing Beer för mindre än en femma eller en flaska vatten får två kronor och sätta sig i skuggan och bara njuta av folklivet.

Bildspel från lördagen som blev arbetsdag

Bildspel från lördagen som blev arbetsdag

Bildspel från lördagen som blev arbetsdag

Bildspel från lördagen som blev arbetsdag

Bildspel från lördagen som blev arbetsdag

Bildspel från lördagen som blev arbetsdag

Bildspel från lördagen som blev arbetsdag

Bildspel från lördagen som blev arbetsdag

Bildspel från lördagen som blev arbetsdag

Bildspel från lördagen som blev arbetsdag

Bildspel från lördagen som blev arbetsdag

Bildspel från lördagen som blev arbetsdag

Bildspel från lördagen som blev arbetsdag

Bildspel från lördagen som blev arbetsdag

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.