Inköp av lite varmare kläder och kamerastrul

Idag var det jag som skulle stå för lunchen och det blev rätt goda klyftpotais med lite kött som tillbehör, helt OK faktiskt. Vi hann även med ett par maskiner tvätt och på eftermiddagen buss 513 till en stor sportaffär som ligger i ett butiksområde med bl a Walmart och en massa möbel- och vitvaruaffärer.

Den här gången var det jag som skulle utrustas med någon halvvarm jacka inför nästa vecka! Det var inga prutbara priser som gäller på Hongqiao eller Silk Market precis, men jag tror det blev riktigt bra faktiskt med dessa kinesiska märken, åtminstone den ena jackan kändes helt perfekt i kvalitén och den andra var också OK som ett något varmare komplement.

De jackor från Peak Performance och Fjällräven jag köpt tidigare och har i Sverige är på tok för varma och omöjliga att använda varken i Karlskrona eller i Beijing, men än möjligen om det närmar sig tjugo minugrader.

I övrigt blev det bara lite småköp och framåt kvällen en enkel middag som för min del inte var någon höjdare. Lika lite som jag förstår att vi i Sverige äter kräftor fattar jag att man här äter något liknande totalt obegripliga och absolut svindyra skaldjur med ännu mindre kött!

Sen var det datorn som gällde för min del resten av kvällen, både lite jobbmail och avkoppling. Brukar mest bli kanadensiska Dolda Kamerans motsvarighet “Just for laughs” men idag letade jag upp en del underbara klipp från “The Producers” 1968 eller som den hette bara  i Sverige “Det våras för Hitler”. Helt underbart roligt och Broadwayproduktionen från 2005 som jag sett på HBO är visserligen bra men bara en helt meningslös blek kopia av denna absolut fantastiska film av Mel Brooks med Zero Mostel, Gene Wilder och Kenneth Mars i huvudrollerna. Sen går ju inte LSD eller Lorenzo Saint Dubois som rollkaraktären heter av för hackor, han är abslout totalt grymt bra och rolig i rollen som Hitler!

Övriga i familjen kollade på kvällen finalen av något som verkar vara motsvarighet till tramsiga och totalt meningslösa “Idol” i Sverige. Det finns ju även “Chinas Got Talent” att se en gång om året och det programmet är otroligt sevärt till skillnad från senaste dagarna totalt meningslösa finalprogram i “Idol”-serien.

Sök på “Chinas Got Talent” på Google så hittar du några riktiga höjdare, mina favoriter är Uudamu från Inre Mongoliet och kvinnan som sjunger Pavarotti och själv hittat på texterna i form av olika namn på grönsaker hon säljer på en lokal frukt- och grönsaksmarknad här i Beijing! Båda är absout fantastiskt bra och det finns flera liknande klipp helt i klass från de bästa från Britains´s Got Talent.

Tyvärr fungerade inte kameran när vi var i sportaffären, det kunde blivit några riktigt fantastiska bilder där, men jag skulle nog tagit med den andra kameran också. Jag trodde jag laddat batteriet fullt, men den la av efter första bilden så jag tror jag hade laddaren till telefonen inkopplad i adaptern, så dagens bilder får bli från igår! Enormt också med fem nya skyskrapor på cirka 30 våningar som plötsligt poppat upp där på väldigt kort tid! Ibland går bostadsbyggandet väldigt snabbt här, men ibland står det i princip still flera år i andra områden! Kommer några exempel på det senare!

Märklig parad på gatan nedanför

Märklig parad på gatan nedanför norra balkongen. Tror det var de som jobbade i något av mäklarkontoren som gick fram och tillbaka under en timme med en flagga först.

Södra ingången igår kväll

För att vara tagen med den lilla kameran tycker jag denna bild från norra ingången blev riktigt bra sent på kvällen!

Södra ingången igår kväll

Här kommer en bild från norra ingången där det var upplysta trappor och hängbroar där man kan gena från söder till norr.

Shuanglong

Den här bilden är dock faktiskt från idag utanför närmaste affären Shuanglong där en mamma och hennes dotter sitter i solen med jackor över sig för att skyla sig mot solskenet, det var 28 grader idag och absolut klarblå himmel.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.