64 centiliter öl och krossat glas på köksgolvet

Kinas nationaldag inleddes med enorma fyrverkerier från bostadsområdet bredvid tidigt på morgonen så det var lite svårt att somna om med balkongdörren öppen. Jag tror dock mest att det var ett bröllopsfirande som tog sin start eftersom jag skymtade de typiska stora gröna tälten som används vid sådana tillfällen.

Till lunch blev det sedan hemmagjorda jiaozi med tillbehör och sedan lite dags för handling. Jag har haft en bärkasse från CityHallen när jag handlat, men på väg till affären upptäckte jag att den hade ett stort hål i botten. Det blev därför till att bära väldigt försiktigt på vägen hem och det gick bra på alla sätt.

Sen gick det mindre bra för efter att jag ställt kassen på köksbänken ramlade helt plötsligt en 64-centiliters ölflaska ut och missade turligt nog min vänsterfot med några centimeter när den totalkrossades mot klinkergolvet! Det kunde gått riktigt illa och påminde lite om Spaniens landslagsmålvakt som fick ställa in VM-turneringen efter att ha råkat välta en flaska rakvatten i badrummet som krossades mot hans fot. I mitt fall gick det bättre, men det tog en bra stund att städa upp i köket och förhoppningsvis hittade jag alla glasbitar.

Sen blev det mest avkoppling med kanadensiska “Just for laughs” på YouTube och sen en enkel middag. Jag var även ute och skulle ge ankorna lite överblivet bröd, men de verkar helt försvunnit från området och t o m deras små hus är nu borta. Det var ju en restaurang som ägde dem så de kanske är uppätna och med tanke på att deras små hus är borta så lär det knappast bli några fler tillfällen att mata ankorna.

Det var inte många bilder jag tog idag, det blev inget bra med fyrverkerierna utan det får duga med nedanstående.

64 centiliter öl och krossat glas på köksgolvet

Vid västra ingången ligger detta exklusiva bostadsområde där det nu börjat hända lite mer än tidigare och och nu är även denna ingång “avtäckt” även om inte allt är klart. Den helt enorma ingången i norr med alla statyer har jag visat tidigare och snart kommer det en även i söder med en trappa som ser ut att bli riktigt vacker. Där kan Ristorgstrappan eller Spanska Trappan i Karlskrona “kasta sig i väggen” som en jämförelse. Hoppas jag kan få en bild på den när den är färdig!

64 centiliter öl och krossat glas på köksgolvet

Här är faktiskt en bild från södra ingången till angränsande bostadsområde där arbetarna idag plockade ned byggnadsställningar och tog bort allt skydd från fasaderna så jag antar att det kan vara inflyttning på gång inom kort. Just här i söder tror jag det är flerfamiljshus men annars är det ett amtal byggnader med cirka 15 våningar med stora lägenheter och “villorna” som ligger inom området är upp till 450 kvadratmeter i storlek, fast då “kinesiska kvadratmeter” som inte blir riktigt lika mycket med svenska mått mätt.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.