Ytterligare en helgdag tillända

Det är rätt lugnt med trafik och folkliv under denna extra långa semester under kinesiska nationaldagsfirandet. Var och handlade lite i Shuanglong där det oftast är mer personal än kunder så det är rätt otroligt om den affären verkligen “går runt”, men lönerna just för den typen av arbeten är inte speciellt höga här i Beijing. Saknade några som alltid brukar finnas på plats när jag handlar här, men det är möjligt att de kunnat åka till sina hemprovinser eftersom detta tydligen är den längsta helgledighet som inträffat just vid nationaldagsfirandet.

Vi var ju ute på en resa till södra Kina för exakt ett år sedan och de köer som var till taxi, tunnelbana och bussar när vi kom tillbaka sista helgdagen var helt obeskrivliga, vi får se hur det blir detta år!

Klätterberget

Klätterberget inom området och till vänster en uppgång som via en restaurang leder till hängbroarna som Ella älskar att springa fram och tillbaka över

Såpbubblor och fruktnedtagning vid huvudingången

Här en bild från huvudingången igen, det är en mamma som nog filmar sin lille son medan (antagligen) hennes yngre syster blåser såpbubblor. I bakgrunden sysslade en del av personalen i området med att plocka ned maskätna frukter med hjälp av håvar. En av de som var med var henne som jag brukar kalla “kommandorans” närmaste medhjälpare och hon är alltid trevlig och hejar och växlar några ord! Även “kommandoran” är trevlig även om hon kan vara rätt hård mot de som jobbar med bevattning och sopning och liknande!

Inifrån Shuanglong

En bild inifrån närmaste varuhuset Shuanglong som inte bara är en livsmedelsbutik utan även innehåller massor av småaffärer inom foto, datorer, klockor, kläder, skor och så vidare, ungefär lite som Wachtmeister i Karlskrona

Kort mode som gäller för damer i Beijing

På den korta promenadvägen till Shuanglong finns en dambutik med riktigt häftiga klänningar som jag visat på bild flera gånger tidigare (som svenskt 1960-tal), men inne i Shuanglong finns två ytterligare butiker som specialiserar sig på just klänningar och man kan konstatera att det är korta klänningar som är modet i Beijing just nu!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.