Snabbt avklarat besök på huvudpolisstationen!

Idag gick det blixtsnabbt på huvudpolisstationen och det var ju en förlängning av mitt Permanent Residence som det gällde, så det var bara att fylla i blanketten och klistra dit ett foto och sedan lämna över de kopior av olika handlingar de vill ha. Man måste ha alla handlingar både i original (mitt pass, Hukou, ID-kort, temporary residence, marriage license) och kopior och det var liksom förra året två handlingar/sidor vi missat att kopiera hemma, men det finns en kopieringstjänst i byggnaden och det kostade motsvarande en krona att få två kopior och det tog bara några minuter.

Den tjänstgörande poliskvinnan godkände sedan ansökan direkt och om fem arbetsdagar kan jag hämta mitt pass med inklistrat Permanent Residence för ytterligare ett år. Kostnaden för detta är 400 yuan/kronor, dvs betydligt billigare än krånglet med visum i Sverige, där priserna fördubblades för cirka ett år sedan när ambassaden i Stockholm och konsulatet i Göteborg lade ut detta till ett externt företag.

Sen tog vi efter en tidig lunch på en Sichuanrestaurang med god mat en långpromenad tillbaka tre tunnelbanestationer och där var många mycket intressanta affärer längs vägen och det var någon som köpte något till mig där och sen åkte vi tillbaka till Hongqiao. Vi valde dock fel uppgång där, men det gjorde inte så mycket för vi skulle ändå kolla på marknaderna utanför de olika sportaffärerna som ligger på en tvärgata. Det blev faktiskt några inköp till mig där också! Där är lite enklare att handla om man har med sig någon som pratar kinesiska.

13-10-2012-1

Idag var det inga köer alls på huvudpolisstationen, åtminstone inte på den avdelningen jag behövde besöka!

13-10-2012-2

Converseliknande kinesiska skor i en av alla småaffärer vi besökte under vår långpromenad söderut

13-10-2012-3

Vi frågade den här mannen varför han brände köttet på detta sätt och det var för att få ut fett och man riktigt såg hur svålen drog ihop sig och jag fick faktiskt en riktigt bra film på det med den lilla Sonykameran som även tog denna bild!

13-10-2012-4

Här kan de som vill få sig en åsneburgare, men det var inget jag var intresserad av.

13-10-2012-5

Funderade ett tag på denna Nike-jacka vid besöket bland alla sportaffärerna nära Hongqiao och det blev faktiskt ett inköp av en sådan, fast i annan färg i en annan affär, men jag fick samma pris där i form av 150 yuan/kronor! Kan nog vara rätt lagom varm under vintern i Sverige och inte så vansinnigt överdrivet varma som mina Peak Performance och Fjällräven inköpta på Silk Market och Yashow är.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.