Inget besök på huvudpolisstationen idag

Idag tog jag buss 34 till Hongqiao för att kolla läget och om märkeskläderna var tillbaka på plats och så var fallet! Pratade med Lisa som jag brukar handla det mesta av och hon berättade att det blev som hon sa just innan jag åkte till Sverige i mitten av juli att märkeskläderna kom tillbaka någon vecka senare. När jag var där i juli fanns det bara kinesiska märken överallt även om man kunde “beställa” vissa kläder hos enstaka försäljare och Converseskorna fanns “under bordet” hos en del försäljare. Lisa och Sharon hade dock inget sådant att erbjuda i somras utan höll sig till de regler som gällde då. Nu fanns dock allting på plats och det är samma priser som tidigare som gäller!

Idag skulle Helena slutföra försäljningen av sin gamla lägenhet som hon haft uthyrd i många år och tanken var att vi skulle träffas utanför polisstationen strax efter lunch, men det kom hela tiden samtal om att det drog ut på tiden hos banken och till sist bestämde vi att vi skippar besöket och tar det i morgon eftersom de även har öppet på lördagar!

12-10-2012-1

Här satt jag och väntade och vilade lite efter besöket på Hongqiao, som skymtar i bakgrunden bakom gångbron över andra ringvägen. Alldeles till höger om där jag satt ligger en av nedgångarna till tunnelbanans linje 5 vid östra ingången till Himmelens Tempel (Tiantandongmen). Som tur var hann jag inte gå ned till tunnelbanan innan vi ställde in besöket på huvudpolisstationen utan det var bara att gå 20 meter rakt fram och hoppa på buss 34 tillbaka hem!

12-10-2012-2

Starkvaror i storförpackningar på Shuanglongvaruhuset. Femlitersdunkarna kostar från 30 kronor och uppåt beroende på vilket märke det är.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.