Långpromenad i Beijing

Igår morse påbörjade jag en långpromenad helt på egen hand för att kolla på de närmaste omgivningarna och att lära mig hitta lite bättre. Det är rätt svårt eftersom man inte kan hitta några riktmärken, t ex i form av kyrkor eller andra speciella byggnader. Det mesta ser i stort sett likadant ut och kan man inte läsa affärsskyltarna blir det ännu svårare. Visserligen finns gatunamnen även utskrivna i pinyin (latinska bokstäver), men namnen är ofta långa och svåra att komma ihåg (ungefär som i Holland) och många namn klingar rätt lika.

Vädret var som senaste dagarna väldigt soligt och säkert åtminstone 15 grader. Gick först en tur till Longtanparken och gick hela varvet runt parken, den är nog lite större än jag upplevde första gången. Otroligt många människor var där även igår och utförde sina olika övningar. Många i grupper medan andra söker sig till ställen där de kan vara ensamma och utföra sin “meditation” eller vad man nu ska kalla det. Det som imponerar mest på mig är jongleringen med den badmintonliknande “bollen” med fjädrar och några tyngder. Det var bl a ett gäng på fyra säkert 70-åriga damer som stod och höll bollen i luften mellan sig i flera minuter, ofta genom klacksparkar fram och tillbaka. Jag tror mitt eget rekord att hålla bollen i luften på egen hand är sju eller åtta tillslag.

En aldre man har hittat en egen plats att meditera och utfora sina ovningar i Longtanparken

Efter Longtan gick jag diverse tvärgator upp och ner till Hua Teng Tower som är den högsta byggnaden i området och inte så svår att hitta. Hade stämt möte där för lunch på en Tibetansk restaurang alldeles i närheten. Grillspett med fårkött som förrätt (väldigt starka), fårkött med en slags potatisliknande kaka blandat med grönsaker och lök samt även en tallrik nudlar med grönaker var gott efter promenaden.

Lunch pa en tibetisk restaurang. Forutom detta aven en stor tallrik nudlar.

Med tanke på förkylningen funderade jag på om jag skulle gå tillbaka eller fortsätta promenaden, men jag valde det senare. Så det blev ytterligare tre timmars promenad på nya gator i området. Hade först tänkt gå till Pärlmarknaden (Hongqiao Pearl Market) men jag insåg att det skulle bli för ont om tid för att gå runt och handla så jag tog några nya svängar och tittade bl a in på en japansk supermarket innan det var dags att gå tillbaka. Jag vet inte hur många timmar jag gick totalt, men kanske sex timmar om man räknar bort lunch och pauser och det kändes rätt bra. Får ta detta som ett komplement till löpningen så länge förkylningen inte ger med sig.

På kvällen blev det dusch, vila och middag och sedan en DVD med MrBean. Idag tisdag är vädret inte så fint som igår och förkylningen sitter fortfarande i lite, så jag håller mig inomhus och skriver dessa rader och betalar månadens räkningar som nu droppat in via e-post eller via autofaktureringen till min inloggning på banken. Återkommande räkningar på samma belopp dras givetvis på autogiro, men avgift för lägenhet, månadens bensin, månadens el och några till kommer elektroniskt och några kommer vi e-post. Härligt att kunna sköta alla sina bankärenden så otroligt enkelt oavsett var man befinner sig i världen och lägga in dessa i god tid så man slipper tänka på sådant när man kommer hem.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.