Mandag morgon

Igar sondag blev en ratt lugn dag, forutom besok i en stor shoppinggalleria ett antal busshallplatser bort. Tydligen en galleria som raknar med att fa kunder framover eftersom manga haller pa att flytta in i omradet. Dock var priserna i de olika affarerna fullt jamforbara med prierna i Sverige, sa det kan inte vara sa manga vanliga kineser som kan handla har och det var nog fler anstallda an kunder, atminstone pa de tre oversta planen av gallerian. Gjorde ocksa ett besok i en kinesiskt sports outlet alldeles bredvid, dar priserna ar mer humana. Kopte bl a en fin fleecejacka for 49 yuan (kronor) som kan behovas ibland nar det blir kallare pa kvallen. I denna outlet var det full kommers och aven manga utlanningar som handlade.

Det som drar mest i detta shoppingdistrikt ar annars Walmart, som t o m ordnar egna busstransporter pa fasta tider. Har galler mer normala kinesiska priser, kopte bl a en stor baguette (2,50), en liten burk honung (13,00), sex-pack ol (15,00) och bananer (5,00/kg). I stallet for att ta bussen tillbaka (som kostar 0,40 med rabattkort) blev det taxi till det overkomliga priset av 14,00 kronor.

En bild fran ett av Walmarts varuhus i Beijing.

Forkylningen kanns helt OK och ingen feber, men det kanns lite tungt i luftroren nar jag hostar, sa nagon lopning blir det inte pa morgonen. Daremot kommer min langpromenad pa egen hand att bli av idag. Tankte ta mig fram med hjalp av kartan, men framforallt kompassen som jag turligt nog slangde ner i handbagaget. Ett utmarkt hjalpmedel i Beijing eftersom i princip alla gator ar spikraka och gar antingen norr-soder eller vast-ost.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.