Lite av varje

Idag är det torsdag den 20 mars och jag hoppas förkylningen nu börjat släppa, åtminstone känns det så sedan sent igår eftermiddag. Febern är helt borta och nu börjar det släppa även i luftrören och kännas som det brukar när man varit förkyld. Igår kväll installerade jag Skype i den kinesiska datorn och jag testade sedan att ringa hem, vilket fungerade förträffligt. Helt perfekt ljud på alla sätt och kostnaden är bara 0,164 kronor per minut för samtal till fasta telefoner i Sverige (att jämföra med över 10,00 kronor ifall man ringer från sin mobil). Lite dyrare att ringa till svenska mobiler, men där varierar priset kraftigt beroende på vilken operatörs mobil man ringer till.

Tog på förmiddagen en lätt promenad runt ett par kvarter för se hur det kändes och det var helt OK, fast löpning lär jag få vänta med. Gick bl a förbi en lokal marknad en tvärgata västerut, i första hand säljs frukt och grönsaker, men här fanns även försäljning av cyklar, skor, smycken och mycket annat. Annars finns det även många småaffärer i omgivningarna men även post och flera apotek. Frisörer finns det också gott om och bilden nedan är från utanför en salong där personalen samlats utanför för att ha någon form av gemensam uppmjukning inför dagens klippningar. Har även sett samma samlingar utanför restauranger, där man tydligen även har genomgång av dagens arbetsuppgifter och alla står på raka led och lyssnar till vad chefen säger.

Gemensam morgongymnastik för personalen på en frisörsalong

Nu närmar sig klockan 14.00 och efter nyss intagen lunch så blir det ytterligare en promenad i det soldisiga vädret. Skönt vårväder med svenska mått mätt, såg på Aftonbladet att det inte är så bra väder att vänta i Sverige under Påskhelgen, så det var kanske tur att jag inte tog av vinterdäcken innan jag åkte.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.