Himmelska Fridens Torg

Tisdag 24 juni 2008
Tog 34:ans buss till Tiantan (Himmelens Tempel) och sedan tunnelbanans linje 5 till Dongdan där jag bytte till linje 1 och åkte vidare till Tiananmen West för ett besök på Himmelska Fridens Torg. Det var lite växlande molnighet, men disigt och vldigt varmt. Ena riktningen på den stora avenyn var helt avspärrad och massor av poliser fanns utposterde överallt. Orsaken är antagligen att det är grekiskt stadsbesök och det var grekiska och kinesiska flaggor överallt. Det fanns även många polisspärrar överallt och vissa delar av torget var helt avspärrade. Dock verkade bara kinesers väskor bli undersokta. Jag kunde gå rakt igenom alla kontroller utan att bli kollad. Kanske kollade de folk som såg ut att vara fran Tibet, jag vet inte? Det var som vanligt långa köer för att kolla på Mao, fast det såg ut att gå mycket snabbt. Man får dock inte ha med sig varken väskor, kameror eller vätskor med sig in. Allt sådant måste lämnas in i förvaringen för avhämtning efter besöket hos Mao. Gick omkring någon timme på torget och fotograferade innan jag gick vidare till Wangfujing Street via Grand Hotell och Beijing Hotel. Hittade den lilla tvärgatan med matförsaljning och köpte bl a en majskolv som var kanongod for en femma. Lite grillspett med bl a skorpioner avstod jag från. Tog sedan tunnelbanan till Silk Market (station Yonganli) och kollade runt lite, fast jag var lite för trött for att handla idag. Så jag var tillbaka lite tidigare än vanligt och somnade sedan en stund innan middagen var färdig.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.