Nattåg från Beijing till Hangzhou

Fredag 28 mars 2008
Vi hade bokat nattåg från Beijing till Hangzhou klockan 19.26. Omkring klockan 18.15 gick vi ut i ösregnet och försökte hitta en ledig taxi, vilket normalt sätt tar ett par minuter. Denna dag var det dock svårare och vi gick ett par hundra meter till en mer trafikerad gata, men det tog ändå drygt en kvart att hitta en ledig taxi. Vi behövde inte köra via någon av ringvägarna men måste passera flera av- och påfarter till dessa vägar och där var köerna enorma så det var nästan tvärstopp i tio minuter varje gång och det började kännas lite krisartat om vi skulle hinna till 19.26. Stationen kom inom sikte, men det var fortfarande köer och t o m en mindre kollision i filen bredvid. Dock var taxichuffören väldigt snäll och körde oss så nära det gick till ingången och det kändes lugnt när vi väl var framme. Dock var det en bit till perrongen där tåget avgick men med sex minuter tillgodo var vi framme och tåget gick sedan verkligen exakt 19.26 enligt tidtabellen. Att åka nattåg i Kina var helt klart en positiv upplevelse, mycket bra standard på bäddarna i kupén och inga som helst problem att kunna sträcka ut sig och sova gott. Vi hade underslafarna i en fyrabäddkupé tillsammans med en ung kinesisk mamma och hennes son. Att ta sig upp i överslafarna var dock inte helt lätt och det fanns inga stegar eller liknande utan det gällde att man måste vara rätt vig för att ta sig upp och ner.


Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.