Åter till Karlskrona

Vaknade rätt tidigt och steg upp och började packa väskorna. Jag har inte handlat alls lika mycket denna som vid tidigare resor så det var inga problem att hålla resväskans vikt under 20 kilo. Lämnar dessutom kvar rätt mycket av mina kläder och böcker jag hade med mig. Kollade även kaffeförrådet och det finns sex oöppnade förpackningar Zoegas Mollbergs Blandning, vilket räcker ungefär två månader.


8-jiaozi

Hemlagade jiaozi

Efter packningen blev det en tidig lunch med hemlagade jiaozi. Det är ungefär som svenska kroppkakor, fast de är betydligt mindre. Gick sedan ut till den norra porten strax efter tolvtiden och fick tag på en taxi direkt. Han ville av någon anledning köra ut till Femte ringvägen för att ta oss till flygplatsen, men det är ju raka spåret ut via Fjärde ringvägen och den vägen fick det bli. Taxiresan gick mycket snabbt och kostade som vanligt runt 100 yuan/kronor. Den här gången blev kvittona på 88 yuan för taxin och 10 yuan för tullavgiften strax innan Terminal 3.

Även incheckning och säkerhetskontroll gick mycket snabbt och det var i princip inga köer alls någonstans, så det blev cirka två timmars väntan innan “boarding time” som var 15.00. Kollade runt lite i affärerna, men köpte bara en liter whiskey i Duty Free-affären. Liksom de flesta andra stora flygplatser är det bara “lyxaffärer” med löjlilgt höga priser här, men det är ändå rätt kul att gå runt och kolla lite.


8-t3

Interiör från Terminal 3 i Beijing


8-sas

SAS flight SK996 som tog oss till Köpenhamn

Vi fick faktiskt gå ombord redan 14.45 och planet lyfte på utsatt tid 15.35. Planet var i princip helt fullt, men oj vad många det var som hostade och var förkylda. Den äldre damen som satt på platsen bredvid mig var rejält dålig och tog medicin hela tiden. Även på platserna bakom hostades det och snörvlades rejält. För egen del kändes det hyfsat, visst är jag förkyld och har nog lite feber, men det känns ändå helt OK. Beräknad flygtid var 9 timmar och 45 minuter, vilket stämde tämligen exakt för vi landade i Köpenhamn klockan 18.20, men sen fick vi vänta tio minuter eftersom rampen vi skulle gå ut från krånglade. Hade ett litet hopp om att hinna med tåget 18.56, men det blev för tajt om tid och det var dessutom en rejäl kö till luckorna där tågbiljetterna såldes. Så jag hade inte fått biljetten förrän 19.05 så det blev knappt 50 minuters väntan till nästa tåg 19.56.

Var sedan framme i Karlskrona klockan 23.20 och efter fem minuters promenad hem så var ännu en resa till Beijing avklarad. Som vanligt tog det nästan exakt 18 timmar från det att jag lämnade lägenheten i Beijing tills jag öppnade dörren i Karlskrona.


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.