Förkylningen bryter ut och mongolisk hotpot

Lördag 7 november 2009

Idag verkar det som om förkylningen inte går att hålla borta längre och jag är rätt snuvig och kanske även lite obetydlig feber plus lite halsont. Tog lite mediciner på morgonen, men det känns inte så där bra. Planen var att vi skulle träffa några vänner på en restaurang i västra Beijing för att äta mongolisk hotpot. Det tar en stund att ta sig dit men efter tio minuter i taxi och drygt en halvtimme i tunnelbanan var vi framme i Zhichunlu på linje 10.

Restaurangen ligger helt perfekt precis utanför uppgång F2 i tunnelbanan. Vi var tidiga, men våra vänner var ännu tidigare och väntade redan på oss. Jag lade mig inte i vad som beställdes men vi fick varsin rejäl gryta med vatten, grönsaker och kryddor där man sedan helt enkelt kokar sin mat och äter den. Jag har provat detta en gång tidigare och det är jättegott. Man kan välja mellan att få en gemensam hotpot i mitten av bordet eller varsin mindre och vi valde det senare alternativet. Eftersom alla vet att jag gillar kryddstark mat så fick bara jag den starka grytan och det var ett val jag var helt nöjd med. Sen kom det in tallrik efter tallrik med olika maträtter som man ska koka i sin gryta. Det var tre stora tallrikar med olika tunna hoprullade köttsorter, en med räkbullar, en med dofu, en med någon annan fisk och så vidare i all oändlighet. ”Too much food” sa jag, men vi åt faktiskt upp precis allting, inkluderande några avslutande stora skålar med sallad och grönsaker som faktiskt var jättegoda att hastigt koka i grytan. Mongolisk hotpot är fantastiskt gott och jag kan verkligen rekommendera denna restaurang ifall du är på besök i västra Beijing.


7-rest

Restaurangen med adress Zhichunlu 29 Haoyuan


7-hotpot

Några av de delar som ingår i en mongolisk hotpot

Efter en lång måltid tog vi tunnelbanan tillbaka till Jinsong och tog sedan en taxi tillbaka eftersom buss 28 lyste med sin frånvaro alldeles för länge. Får se om jag orkar äta något mer idag och får se hur förkylningen utvecklar sig. Den blev inte sämre av all kryddstark mat utan snarare bättre. Hoppas det är samma förkylning utan feber som gått runt tidigare, för i morgon är det dags att åka tillbaka till Sverige. Loggade nyss in hos SAS och bokade plats 23 G i planet eftersom det nu är exakt 22 timmar innan avfärd. Det var inte så många platser vid gångarna man kunde välja på denna gång, men jag hoppas ovanstående val ska bli bra. Nu återstår eventuellt något att äta i kväll och sen hoppas jag att jag känner mig hyfsad i morgon bitti så vi kan ta en taxi till flygplatsen runt tolvtiden.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.