Värmeböljan fortsätter

Steg upp ovanligt sent och somnade dessutom om igen vilket är mycket ovanligt. Jag vet inte om det är värmen som är orsak eller något annat, men nu måste jag börja skärpa mig och stiga upp före 06.00 och springa en runda varje dag. Det är väl den enda tid på dygnet det fungerar att springa eftersom det då “bara” är 28 grader. Dock har luften varit rätt dålig de senaste dagarna och idag såg jag knappt ens den nya skyskrapan vid östra fjärde ringvägen och då är det riktigt dåligt!’

På eftermiddagen var luften betydligt bättre och jag gick ett par varv inom bostadsområdet, vilket är uppfriskande eftersom alla vattenfall och porlande bäckar är igång! Den stora fontänen vid huvudingången brukar stängas av några timmar när det är som varmast, men annars är det en samlingsplats för speciellt mammor, barnflickor, mor- och farföräldrar och deras barn eller barnbarn på förmiddagar och kvällar! Där kan de sitta i timmar och prata och det är verkligen underbart skönt att sitta där i skuggan från träden och svalkan från de sprutande fontänerna.

Svalkande plats vid norra huvudingången

Här vid norra ingången (huvudingången) till bostadsområdet brukar mammor och barnflickor träffas med sina barn under förmiddagar och kvällar och jag ska återkomma med några bilder för att visa folklivet. När jag tog bilden ovan var det nog vid elvatiden på förmiddagen, men några timmar innan är där ett enormt folkliv och även sen eftermiddag och kväll sitter många där och pratar i svalkan från fontänerna.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.