Krånglande skrivare och rolig trädfällare

Den kombinerade laserskrivaren och skannern slutade plötsligt fungera för ett par veckor sedan och det har varit omöjligt att få koll på orsaken trots omistallationer och uppgradering av programvaran. HP har ett servicecenter i närheten och de trodde det var fel på ett kort i själva apparaten så de föreslog att vi skulle ta den till servicecentret så skulle de kolla. Det var taxi dit som gällde och det är rätt långt men taxi i Beijing kostar sällan mer än cirka 20 kronor. Det var rätt många som var inne med sina bärbara datorer och skrivare så vi fick vänta en bra stund och jag tog en intressant promenad ner på Chaoyang Road och gick tillbaka mot Xidawang Road som är huvudvägen från söder till norr i området. Det är skönt att känna att jag nu alltid vet precis var jag är någonstans i Beijing. Det är skillnad mot de första besöken då jag hela tiden var rädd att komma vilse.

Det var tyvärr inga fel med det tekniska i skrivaren så det får bli att fortsätta felsökningen i programvaran. Vi ska testa att avinstallera den kinesiska versionen och nyinstallera en engelsk version så får vi se om det gör någon skillnad.

Sedan jag kom tillbaka till HP:s Servicecenter var det full uppståndelse med stor publik just utanför eftersom en mycket vig man med både motorsåg och vanlig såg höll på att såga ned ett ganska högt träd alldeles utanför. Till hjälp hade han sju-åtta medhjälpare som dels tog emot de tyngsta träbitarna med hjälp av rep och dels som spärrade trafiken på gatan när det var risk för grenar och stam att falla. Jag fick många fina bilder men jag får se om jag hinner lägga in dem här eller om det kommer senare. Det hade nog knappast varit godkänt att göra en trädfällning på detta sätt i Sverige, men roligt var det att titta på och taxichaufförernas och bilisternas ilska tutande de få sekunder gatustumpen verkligen stängdes är typiskt för Beijing. Här är det alltid bilarna som har företräde i alla situationer.

Efter en snabb lunch hemma tog vi en promenad upp mot Jinsongs tunnelbanestation, vilket tar cirka en halvtimme. På vägen stannade vi till vid den nya “saluhallen” jag besökte igår och konstaterade att det var fräscht och fint där så vi kommer nog att handla lite frukt och grönsaker där för att testa de närmaste dagarna.

Nära Jinsong ligger Beijing Nanqu Dental Hospital där vi skulle hämta några papper och det såg väldigt fräscht och modernt ut så skulle jag behöva gå till tandläkaren under detta besök i Beijing så blir det nog där. Sen var det bara ett par minuters gångväg ned till det japanska varuhuset där jag brukar handla rätt mycket vid mina besök. Hittade de jordnötter och bröd som är några av mina favoriter så nu återstår bara att se om de är lika goda som förra året.

Dagen avslutades sedan med en lätt middag, webbsurfande och TV-tittande och det blev en rätt sen kväll innan John Blund kom på besök!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.