Två marknadsbesök, löpning och pizza

Igår pratade de på TV om att det skulle bli regn idag, men det blev i stället den absolut varmaste dagen hittills. Jag hade förmiddagen helt för mig själv och tog en promenad på cirka en kvart till en av mina favoritmarknader i Beijing. Jag vet faktiskt inte vad den heter, men där säljs i stort sett allting från alla slags husdjur till hushållsgeråd till smycken, läderbälten o s v. Jag gick bara runt och njöt av det enorma folklivet och tog bilder. Det är helt underbart att bara gå runt på sådana marknader och jag har faktiskt aldrig sett en enda annan västerlänning här vid något besök! Lite trist bara att se hur många av djuren behandlas och deras minimala utrymmen, men det är helt enkelt så det är i denna helt annorlunda kultur jämfört med den svenska.

Sen är det bara drygt tio minuters promenad norrut till Panjiayuans loppmarknad och eftersom det är söndag idag var där ett helt enormt folkliv och även många västerlänningar på besök. Panjiayan är som jag skrivit tidigare en av Beijings tio populäraste besöksmål och jag går ofta dit bara för att kolla runt lite. Det är svårt att göra några fynd där för då måste man vara där mycket tidigt på morgonen (precis som i Sverige). Svetten rann i den olidliga värmen, men jag tycker ändå det är helt underbart med denna värme i stället för vädret i Sverige när jag åkte.

Efter hemmalunch tog vi en promenad till det närmaste lokala varuhuset som genomgått en stor förbättring jämfört med tidigare besök. Förutom livsmedel finns även mindre galleria med småaffärer så här kan man handla i stort sett allting. Besöket idag var föranlett av att vätskeförrådet behövde fyllas på och eftersom det bara är några minuters promenad så handlade vi cirka femton halvlitersflaskor vatten (i snitt en yuan/krona per styck) och cirka 15 stora öl för mellan tre och fyra  kronor styck). Allt är som sagt otroligt billigt i Kina jämfört med i Sverige!

Jag hade tänkt ta en löprunda i morgon bitti, men nu fick jag ett infall att jag skulle prova redan idag i den oerhörda värmen för att se hur det kändes. Jag tror inte jag sprungit överhuvudtaget på över tre veckor och det var skönt att ta på shortsen, linnet och löparskorna och dra iväg på en långsam testrunda. Det gick bra att hålla ”joggingfart” i tre kilometer enligt GPS:en, men sedan blev värmen för påfrestande. Det var säkert över 50 grader i solen och den lilla flaska med då iskallt vatten jag tog med höll säkert 40 grader när jag drack upp den efter tre kilometer. Sen gick och joggade jag omväxlande tillbaka, men det kändes kanon att nu ha sprungit igen efter så lång tid! Nu gäller det bara att fullfölja planen på en lite längre tur i morgon bitti när värmen inte är lika extrem!

Ikväll blir det hemlagad pizza i Ariston-ugnen och det ska bli underbart gott! Salladen är klar och pizzorna är nu i ugnen! Efter det väntar bara surfande, TV och sömn!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.