Solen bränner

Det är verkligen otroligt varmt i Beijing just nu och idag var nog högst temperatur hittills! På förmiddagen tog vi buss 28 till ändhållplatsen lite söder om Sanlitunområdet och promenerade därefter upp mot Sanlitun. Tanken var att vi skulle ordna några praktiska detaljer, men det blev lite för ont om tid så vi får fixa det i morgon i stället. Gick förbi Workers Stadium och kollade in en kort sväng på Yashow Clothes Market för att kolla om tjejen jag köpte tre jackor av i november var kvar, men det var nu någon annan som jobbade där. Vi tog även en snabb lunch på en muslimsk restaurang där vi ätit tidigare. Det blev lammkött blandat med stekt ägg och grönsaker plus en stor tallrik pasta som är lite ovanlig eftersom den ser ut som gula ärtor ungefär. Fast det är pasta och smakar jättegott.

Efter det hade jag eftermiddagen för mig själv och jag åkte ned till Himmelska Fridens Torg och tog lite bilder i det underbara solskenet och bara gick runt och njöt. Hade inget vatten med mig, men hittade till sist två mindre bussar där jag kunde fylla på vätskeförrådet. Det är verkligen IS-kallt vatten man kan köpa, för det är nog 50 procent vatten och 50 procent is i flaskorna, men de smälter snabbt i den enorma värmen.

Det var nästan FÖR varmt så jag tog tunnelbanan tillbaka och handlade lite och sedan blev det vila fram till vi fixade lite sen middag!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.