Lugn dag

Idag tog vi det bara lugnt på förmiddagen och eftermiddagen hade jag sedan helt för mig själv. Tog buss 513 till det närmaste Carrefourvaruhuset som ligger cirka en kvarts bussresa bort. Tanken var att jag skulle handla diverse rengöringsmedel, borstar och andra tillbehör för på söndag ska vi påbörja en storrengöring av hela lägenheten. Funderade ett tag på att hyra in någon att göra det eftersom det är extremt billigt i Beijing, men nu har vi bestämt att fixa det själva. Anledningen till att jag åkte till Carrefour var att där finns text på engelska om vad varje rengöringsmedel är till för. På de helkinesiska varuhusen är det svårt att veta vad man handlar om man är själv. Mr Muscle finns ju även i Sverige så det blev några flaskor sådana för olika ändamål. De har annars mest kinesiska märken även på Carrefour, men jag föredrog Mr Muscle även om de var några kronor dyrare. Det är dock fortfarande bara en bråkdel av vad motsvarande flaskor kostar i Sverige. Det blev en helt full och mycket tung ryggsäck på väg tillbaka, men buss 513 har alltid massor av lediga platser och stannar 20 meter från västra ingången till bostadsområdet, så det gjorde inte så mycket.

Somnade faktiskt en stund sen framåt eftermiddagen och sen blev det bara TV-tittande och en god kinesisk middag innan John Blund kom på besök igen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.