Imponerande järnvägsstation

Idag höll vi oss bara på hemmaplan och tog t o m tillfället i akt att tjuvstarta lite med storrengöringen av lägenheten. Vi har några olika “projekt” vardera att ta itu med och mitt första projekt är att fixa till den stora södra balkongen och rensa bort alla blomkrukor och skräp som finns där. I Kina är balkongerna nästan enbart en lagringsplats som förråd eller för skräp plus givetvis för att hänga upp tvätten som torkar inom några timmar i värmen. Denna balkong i söderläge är helt fantastisk och kan nyttjas till så mycket annat som jag hoppas jag kan visa på bild senare.

Mitt andra projekt är att fixa till det vita IKEA-köket till ursprunglig standard och här tjuvstartade vi några timmar på förmiddagen. Mr Muscle fungerade helt perfekt på luckorna så det kommer inte att bli några problem när vi fortsätter i morgon! Helt underbart!

Vi åt både en enkel lunch och middag hemma idag och vid 19-tiden bar det av till Beijing South Railway Station. Jag måste skriva att det är den mest imponernade järnvägsstation jag någonsin sett. Ungefär som Terminal 3 på Beijing Capital Airport i miniskala! Allt fungerade helt perfekt och nattåget till Hangzhou var betydligt bättre än det vi åkte med för två år sedan, fast då från huvudstationen i centrala Beijing. Då var det en rätt “skumpig” resa, men detta nyare tåg är tre timmar snabbare och har t o m TV-skärmar vid alla fyra bäddarna i varje sovkupé.

Nu var det dock inte vi som åkte till Hangzhou idag, utan vi tog en taxi tillbaka och var hemma igen strax efter 21-tiden och sedan var det ingen tid för något annat än att kolla e-post och att sova! I morgon bitti ska förhoppningsvis storstädningen och storslängandet börja!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.