Storstädningsdagen

Idag var det dags för den första storstädningsdagen av lägenheten. Mitt första projekt var söderbalkongen som på morgonen till hälften bara var en lagringsplats för stora kaktusar, krukor, jord, överblivna kakelplattor från kök och badrum. Det var många timmars jobb och det blev många resor ner med hissen till parkeringsgaraget där man kan lämna allt skräp. Jag kunde i och för sig ställt alla tunga kassar med jord direkt utanför ytterdörren och fått de hämtade, men jag föredrar att lämna det själv på samma ställe som de anställda städarbetarna annars också ställer det. Det blev även många krukor som hamnade i soporna, men några trevliga tvättade jag och de kommer snart tillbaka på balkongen på en mer framträdande plats. Det var en härlig känsla när balkongen var helt tom och ren! Kakelgolvet behövde fyra-fem skurningar och kakelväggarna ett par. De tre glasrutorna som täcker halva balkongen upp till räcket hade jag tvättat och putsat redan igår och vid lunchtid gick det att sätta ut en stol och ta en iskall öl.

Efter lunch var det dags för IKEA-köket som vi fixade tillsammans och min del var golvet och luckorna som efter några timmars rengöring såg nästan nya ut. Det är kul att städa och slänga gammalt skräp när man ser så fantastiska resultat.

Det är rätt tröttsamt att städa en hel dag på detta sätt, men jag hade ändå krafter kvar att fixa en stor pizza till middag. Det blev en vanlig variant med tomatsås, lök, bacon och ost som blev mycket lyckad och vi åt upp i stort sett hela och sedan somnade jag nog tidigare än jag gjort på mycket länge! Det enda lite misslyckade var det röda kinesiska vinet jag köpt, det var inget vidare, men jag insåg att jag köpt en sötsliskig variant som inte alls smakar som bra kinesiska röda viner. Har gjort samma misstag en gång tidigare, men idag var förhoppningsvis den sista gången!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.