Praktiska detaljer och storstädning

Vaknade upp till en härligt solig dag och under förmiddagen tog vi en taxi upp till Sanlitunområdet och ordnade en del praktiska detaljer. Tog en taxi tillbaka och hittade en kvarglömd mobil i baksätet, men det gick inte att ringa från den och taxichauffören bekräftade att det var en utlänning som han kört senast och att han tagit ett kvitto, så förhoppningsvis hittade hans mobil tillbaka till honom. Begär alltid att få ett kvitto från taxiresor för då är det inga problem att få tillbaka något du eventuellt kan ha glömt i bilen!

Taxin där vi hittade mobilen tog vi till närmaste Carrefourvaruhuset för att handla, men vi kollade först in på ett byggvaruhus alldeles bredvid där de säljer precis allting i den branschen så där kommer vi att handla en hel del framöver och priserna var helt OK!

Efter en rätt lång och tröttsam handling på Carrefour tog vi sedan buss 513 tillbaka eftersom den stannar precis utanför västra ingången till bostadsområdet. Efter att ha packat upp allt vi handlat och inmundigat lite kall dryck på balkongen tog vi fem minuters promenad till min favoritrestaurang i området och tog varsin jätteskål med nudlar och tillbehör. Helt underbart gott och nu var vi en timme efter lunchrusningen så det var otroligt låg ljudnivå jämfört med normalt!

Mitt projekt för eftermiddagen var den norra balkongen som bara varit ett skräpförråd och plats för AC-aggregatet från Electrolux. Inte mycket att göra åt AC-aggregatet som tar halva balkongen, men i övrigt gick det perfekt att montera ned ett gammalt träskåp och rensa bort allt annaat skräp så nu kan jag helt klart njuta av morgonkaffet i morgonsolen här vid sex-sju-tiden om jag vill.

Det är jobbigt att städa så mycket, men härligt när man ser resultatet! Kvällen blev bara TV-tittande och lite andra aktiviteter och jag somnade än en dag ovanligt tidigt.


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.