Städningen fortsätter

Medan jag var borta igår fick vi alla “myggnäten” i lägenheten utbytta mot nya fräscha och med bättre funktion. Det är inga farliga myggor här men de är så otroligt små och svåra att upptäcka och det kliar rätt ordenligt om man blir stucken. Jag har klarat mig hittills vid detta besök!

Denna dag blev annars bara fortsatt storstädning och slängning så det blev några turer ner till garaget. Idag var en av Beijings alla sopletare på plats i garaget med sin stora cykel och han var helt själaglad för en del av det vi slängde. Det är tydligen så att vissa får inträde till området för att ta hand om skräpet, vilket gör att det transporteras bort gratis och den som gör det har möjlighet att tjäna några kronor. Det är därför det är så otroligt rent på Beijings gator, det är delvis tack vare denna armé av sopsamlare som rensar allt som inte de vanliga renhållningsarbetarna redan tagit hand om.

Det blev en enkel lunch under städningen, men till middag fixade jag till en svensk “pytt i panna” med stekt ägg som faktiskt blev mycket god så den kommer jag att göra igen. Sen blev det bara lite TV-tittande innan jag somnade. I morgon väntar lunch på en restaurang i Andingmen med ett femtontal vänner av vilka jag väl träffat cirka hälften tidigare.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.