Lugn dag och fotboll på kvällen

På förmiddagen tog vi det bara lugnt och åkte sedan buss och tunnelbana in till centrum för att ordna ett papper som var nödvändigt för visum. Tog sedan en rätt sen lunch på en hyfsat exklusiv nudelrestaurang. Nudlarna var mycket goda men kött- och grönsaksblandningen smakade i princip ingeting så om det blir någon nästa gång på det stället ska det vara något med mer styrka och smak.

Vi var i och för sig rätt långt västerut i Beijing och enklast hade varit att ta tunnelbanan till Guomao och en taxi därifrån för att komma hem snabbt, men jag tyckte vi kunde kosta på en taxi hela vägen och det gick snabbt och kostade 40 kronor, vilket är rätt mycket för en taxiresa i Beijing, men det var eftersom det var från väst till sydost genom hela centrum. Åker man taxi mellan sevärdheter i centrala staden klarar man sig i regel med 10-20 kronor och tar man tunnelbanan kostar det två kronor och bussen bara en krona (t o m bara 40 öre med trafikkort).

Kvällen var sedan räddad med två fotbollsmatcher från VM i Sydafrika. Först Sydkorea mot Grekland där asiaterna var rätt överlägsna och kunde vunnit större, helt klart kan Sydkorea gå långt precis som i sitt hemma-VM för åtta år sedan! I den senare matchen på kvällen mellan Argentina och Nigeria upphörs jag aldrig att imponeras av Lionel Messi. Hade inte Nigerias målvakt storspelat kunde det lätt varit 4-0 eller 5-0 till Argentina i stället för bara 1-0. Sen var det en match till mellan England och USA, men den börjar först 02.30 i natt kinesisk tid, så den får jag se sammandrag av i morgon bitti. Sportkanalen framför andra i Kina heter CCTV 5 och de sänder alla matcher direkt och har massor av sammandrag och diskussioner dessemellan.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.