Löpning plus storhandling

Idag var det äntligen tid för en löptur igen! Det var rätt svalt och förhållandevis bra luft när jag gav mig iväg kvart i åtta. Jag nöjde mig med en halvtimmes joggning och det var inga problem alls att springa hela tiden, men hastigheten var förmodligen rätt dålig, men jag hade lämnat GPS:en hemma så jag vet inte hur långt jag “sprang”.

Efter frukost tog vi buss 680 till det närmaste Tescovaruhuset för att storhandla. Det var längesedan jag var där och det är i och för sig ingen större skillnad mot de andra utländska varuhusjättarna Carrefour och Walmart, men just detta Tescovaruhus är nog ett av de fräschaste och det är nästan exakt samma avstånd. Fördelen med Tesco är att de har gratisbussar till varuhuset som stannar precis utanför huvudingången till bostadsområdet, men då måste man passa dessa busstider.

Vi fyllde på förråden rejält, men trots det blev det bara en kostnad på 200 kronor, mat och dryck är helt enkelt otroligt billigt i Kina. Kostade sedan på oss en taxi tillbaka vilket kostar en dryg tia. Just nu gäller att man får betala en krona extra på alla taxiresor p g a att bensinpriserna höjts så mycket och taxametrarna har inte hunnit justeras ännu.

Idag var det min tur att fixa lunch och jag gjorde köttfärssås med pasta och till det en sallad. Det var första gången jag provade att göra denna rätt i Kina och jag tycker det smakade ungefär som i Sverige. Jag gjorde medvetet för mycket så det kommer att räcka även till en enkel lunch i morgon!

Resten av eftermiddagen gick sedan till en timmes “siesta” där jag somnade rätt djupt, men även diverse småprojekt i det omfattande städningsarbetet. Jag tillbringade även en del av tiden på balkongen läsande Christoffer McDougall’ s bästsäljare Born To Run som jag köpte innan förra Kinaresan och lämnade kvar här. Då kom jag bara två kapitel men nu har jag avverkat mer än hälften av denna underbart intressanta bok. Jag skriver mer om den när jag läst klart om ett par dagar. Skrev tidigare och att jag tyckte att två av deltagarna på vår långa vandring på muren i onsdags hade “fel skor”, men efter att ha läst denna bok var det nog vi andra åtta vandrare som hade fel typ av skor! Mycket intressant sammanträffande!

Såg sedan fram emot Danmark mot Holland i VM-fotbollen och det var väl en rätt hyfsad match, men tyvärr räckte inte Danmark till riktigt. Slötittade även till och från när Japan slog Kamerun med 1-0 vilket jag tycker var ett bra resultat!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.