Mycket tidig morgonlöpning!

Idag vaknade jag vid 04.30 och det var omöjligt att somna om p g a att det var alldeles för varmt i sovrummet plus att jag hade rejält ont i högersidan så jag kanske sträckt mig eller något sådant under nattens sömn. Gick ut och satte mig på balkongen ett tag, men det hjälpte inte så jag steg helt enkelt upp och fixade morgonkaffe och läste en halvtimme i Born to Run. Jag vet inte om det var läsandet eller att jag såg en löpare susa förbi när jag tittade ut från köket för jag fick idéen att jag skulle ge mig ut och springa!

Strax innan 06.00 startade jag GPS:en och satte även på pulsmätaren och gav mig sedan iväg mot Longtanparken som är den närmast liggande större parken i Beijing. Jag tog det mycket lugnt och det tog exakt 20 minuter att jogga till parken. Mötte och hade sällskap av åtminstone ett tiotal joggare på vägen, mest intressant var en äldre man som omväxlande gick och sprang och vi sprang förbi varandra många gånger nedför Panjianyan Road. Han körde någon form av intervallträning och gjorde ibland stora hopp och ibland karateliknade utfall samtidigt som han skrek något på mandarin! Mycket intressant man!

Löste en inträdesbiljett för 2 yuan/kronor och sprang sedan ytterspåret runt hela parken. Jag hade sällskap av några tusen Beijingbor som varje morgon motionerar i just denna rätt lilla park. De flesta ägnar sig åt andra former än löpning, men det var otroligt många fler som sprang nu än de tidigare gånger jag varit i denna park.

Rundan i parken tog drygt 18 minuter men då sprang jag bara ytterspår. De flesta aktiviterna är i de centrala delarna av parken, så när jag är bättre tränad blir det längre rundor! Funderar även på att ta bussen dit och springa i parken och sedan tillbaka. Sprang en lite längre väg hem och var tillbaka efter drygt en timme och två minuter och jag “sprang” hela vägen förutom när jag löste inträdesbiljetten till parken! Skönt att vara igång med löpningen på allvar igen och när jag snart är tillbaka i Sverige ska jag förhoppningsvis kunna springa några ordentliga långpass i en luft som är bättre än här.

Var tillbaka nästan exakt klockan 07.00 och efter frukost kollade vi lite på sammanfattningarna från gårdagens VM-matcher på CCTV 5. Sen var det bara att dra igång med storstädningen igen! Det är ju helgdag i Kina måndag-onsdag (Drakbåtsfestival som är tre helt nya helgdagar) så nu fortsatte vi med lite olika småprojekt och det blev många turer ned till garaget med skräp som slängdes.

Efter en lätt lunch var jag nära att somna, men ville hellre ta en promenad så jag gick en timme, men det var ohyggligt kvavt och varmt så det var lätt att räkna ut att det kom både åska och regn på kvällen. Satt en stund på balkongen och läste medan blixtarna lyste upp då och då, men åskvädret var rätt långt borta. Kollade sedan lite på de två VM-matcherna som sänds under bra TV-tid, men det var inget direkt upphetsande.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.