Städning, städning och åter städning

Idag var sista helgdagen i Kina och vi bestämde oss för att fortsätta städningen tillsammans hela dagen. Mitt projekt var först att tvätta väggarna i vardagsrummet, det är något som måste göras oavsett om vi ska tapetsera om eller måla väggarna. Det tog ett par timmar i värmen, men det blev otroligt bra så nu kan vi bestämma om nya tapeter eller målning senare. Passade även på att köra tvättmaskinen med kuddar och klädsel till soffgruppen och det blev en helt otrolig skillnad mot tidigare!

Efter en enkel lunch med nudlar och lite kött och grönsaker tog jag itu med köksgolvet. Det är kakelplattor på hela golvet och nu var det riktig rengöring som gällde och efter ett par timmar var jag otroligt nöjd med resultatat. Nu kan man gå barfota i köket och snart ska man kunna göra det i övriga lägenheten också! I Kina är det annars så att alla har massor av inneskor innanför dörren, inte bara för eget bruk, utan även för alla gäster som kommer. Det är en helt annan luft i Beijing än i Sverige och går du barfota med vita strumpor här så är de rätt svarta efter ett tag. Enda undantaget hos kinesiska vänner jag sett är min finländske vän och hans fru, de hade i och för sig inneskor att erbjuda, men sa att de behövs inte och det stämde! Orsaken är att de kör luftkonditioneringen hela tiden i stället för öppna fönster och de har t o m en svensk luftrenare från det svenska företaget Blueair som jag tidigare hade mycket kontakt med när jag jobbade hos Ballou! Kanske dags att skaffa en sådan åtminstone i sovrummet?

Vid 16.30 var vi nöjda för dagen och jag tog en halvtimmes löpning, men det var alldeles för varmt och kvavt och jag var glad jag lyckades springa hela tiden! Efter dusch drog vi en vagn med böcker för försäljning till ett lokalt antikvariat och sedan påfyllning av vätskeförrådet i det närmaste varuhuset. Sen var det dags för middag och jag avstod sedan första VM-matchen utan satt i värmen på balkongen och njöt. Strax innan Spanien-Schweiz började klockan 22.00 kinesisk tid började det både regna och åska igen. Härligt att det kommer på kvällen och natten! Matchen var mycket bra och jättetrevligt att Schweiz kunde vinna med 1-0!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.