Bara 23 grader klockan 06.00 på morgonen!

Efter gårdagens regn visade termometern bara på 23 grader klockan 06.00 när jag kollade på balkongen! Efter några muggar kaffe, webbsurfande och mailsvarande gav jag mig ut på en ny femvarvsrunda klockan 07.30 och även att temperaturen stigit några grader så var det lättare att springa lite fortare och jag sprang väl knappt två minuter fortare än igår utan att ta i speciellt mycket!

Det är fascinerande att se folklivet i bostadsområdet på detta sätt varje morgon. Alla bostadsområden av denna typ i de större städerna i Kina är s k “gated communities” och detta är bara ett rätt litet som ingår i det gigantiska området “The Riverside” i sydost mellan 3:e och 4:e ringvägen. Jag har försökt räkna fram hur många som bor bara i detta lilla område och kommit fram till att det bör vara mellan fyra och femtusen människor.

Hur många hundra personer som jobbar i området har jag dock ingen aning om, men bara i de fyra vaktkurerna i varje väderstreck måste det vara åtminstone ett tjugotal som jobbar i skift dygnet runt. Sen har vi städerskorna som städar trapporna varje dag och hämtar avfallspåsarna, soparna som går och sopar och håller rent från nedfallna löv, parkeringsvakterna som sitter vid nedfarterna till det jättelika garaget under området, “cheferna” som i lite andra kläder går runt och kollar så att städningen är rätt utförd, de äldre männen i lila tröjor som klipper gräs, sitter på huk och drar upp ogräs, servicepersonalen i orange uniformer som kommer omedelbart om det är några problem i lägenheten.

Utöver det har vi alla som jobbar med det administrativa på kontoret för området och det finns även t ex simhall, bibliotek, biograf, livsmedelsaffär, lekplatser, klätterberg där det finns personal tillgänglig. Det är helt enkelt ett helt fantastiskt litet område och att springa längs de porlande konstgjorda bäckarna med guldfiskar förbi fontäner och vattenfall är helt underbart!

Det är en sådan otrolig skillnad i kvalitet på luften när jag springer inom området jämfört med på gatorna utanför! Så jag tänker fortsätta med mina (minst) fem varv varje morgon de få dagar jag har kvar av denna vistelse i Beijing! Det är kul också för att jag börjar lära känna lite folk förutom vakterna vid ingångarna och kvinnan som städar i trapphuset. Speciellt de lila trädgårdsarbetarna gör alltid tummen upp och ropar några uppmuntrande ord! Det finns också några löpare ytterligare som har samma rutin och springer tidigt på morgonen och vi brukar numera heja på varandra när vi möts eller springer förbi varandra.

Tog sedan en tur till Hongqiao och hade tänkt äta lunch där, men det var totalt fullt överallt trots att jag var tidigt ute. Gick mest runt och kollade och hittade ett bra ställe där jag kan köpa i princip allting, förutom barnkläder och skor! Hittade dock någon med rätt priser på skorna så vi får se om jag handlar där eller hos min “gamla” skoförsäljerska som inte var på plats idag. Trots att det bara blev några mindre köp var jag nöjd med dagen för nu vet jag var jag ska handla det mesta och det är ett par dar kvar för handling!

Tog en sen lunch på McDonalds vid Panjianyan Bridge på vägen tillbaka och det var faktiskt första gången jag åt på McDonalds efter mer än två månader i Beijing. Visst smakar det nästan likadant som i Sverige, men det är något i kryddningen som är godare i Beijing. En “BigMac & Co” med cola och strips kostar 19 kronor i Beijing och det är väl något billigare än i Sverige?

Efter en enkel middag och en kvällspromenad inom bostadsområdet var det sedan dags att sova!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.