Idag var första dagen med riktigt mycket smog

I morse kändes det inte som det var läge för att ge mig ut och springa för det var riktigt tungt med smog och byggdamm över Beijing och vinden är absolut noll i styrka. Såna här dagar blir det som ett lock över staden och solen tränger inte igenom trots att det är molnfritt! Det är dock första dagen på två veckor som vädret är så här, tidigare har det mest varit sol från en klarblå himmel.

På eftermiddagen hade jag ett långt samtal med en gammal arbetskamrat från försäkringskassan som på något sätt lyckats hitta mig på Skype! Jag använder annars bara Skype för att ringa till vanliga telefoner, men eftersom jag var inloggad kunde jag konstatera att det fungerar lika bra att prata gratis på Skype som på MSN. Kul att prata igen efter så lång tid!

Sen var det dags att fixa middag och det blev köttfärssås och pasta plus sallad som jag fixade rätt sent! Det blev mycket gott, även om jag tycker pastan inte blev så bra som tidigare så det måste varit en annan trots att jag köpte den i samma varuhus som vid besöket i somras. Köttfärsen är billig i Kina, den kostar cirka 20 kronor kilot, beroende på vilken kvalitet man vill ha. Det finns fläskfärs, nötfärs och lammfärs på tre separata ställen, så någon blandfärs som i Sverige finns inte utan då måste man blanda själv! Varje färs finns också i tre kvaliteter beroende på hur mycket fett man vill ha i färsen, ju mer fett desto billigare färs!

Drog även igång värmen i lägenheten sent på eftermiddagen för idag när solen inte lyser in så blir det betydligt kallare inomhus framåt kvällen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.