En härlig dag med 16 grader och solsken!

Vaknade, som nästan alla nätter, vid tretiden och hade sen svårt att somna om så jag steg upp en timme och läste lite och tog lite naturmedicin mot hostan och kunde sen somna om utan problem!

Idag lyste annars Beijing från sin allra soligaste sida och det var 16 grader varmt i skuggan vid lunchtid när jag tog en promenad till en av affärerna i närheten. Det blir säkert en kall natt som kommer, men är det så här härligt väder på dagarna gör det inte så mycket. Jag kände nästan för att snöra på mig löparskorna och springa en runda, men det får nog vänta en eller två dagar till om förkylningen och hostan förbättras så snabbt som senaste dygnet.

Testade även att baka lite frallor på eftermiddagen för att prova den kinesiska (rysktillverkade) torrjästen, men det blev inte bra alls. Kan ha varit att just den påsen torrjäst var för gammal, jag får testa med några nyare i morgon. Har annars använt dessa utan problem tidigare, men sen jag kom hit denna gång har jag använt torrjäst från Sverige, men den är slut nu! Färsk jäst är svår att få tag på i Beijing, men det lär finnas några ställen den går att hitta som jag ska leta fram vid senare besök!

Asiatiska Spelen fortsätter och just nu är det Sydkorea mot Kina i damernas match om tredje pris och med en halvtimme kvar ser det ut som Sydkorea kommer att vinna.

Detta får bli dagens sammanfattning – nu blir det till att förbereda middagen som är min absoluta favoriträtt i Kina, d v s Gong Bao Ji Ding!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.