Solsken och kallt i Beijing

Idag var det absolut härligt solsken från en klarblå himmel hela dagen! Det är bara ett par plusgrader i skuggan, men i solen är det helt underbart skönt och jag fixade en enkel lunch till mig själv som jag avnjöt på balkongen tillsammans med en kall kinesisk öl!

Det var min tur att fixa middag idag och det blev köttbullar och potatismos! Jag tror faktiskt det var första gången jag gjorde just köttbullar, men de blev helt OK! Det blev lite “smet” över som fick bli hamburgare som jag nog kan äta till lunch i morgon tillsammans med de bröd jag tidigare bakade! Potatismosen blir precis lika bra som i Sverige, om inte bättre!

Sen kom servicekillarna och installerade den nya digitalboxen rätt sent på kvällen och vi får väl se hur mycket bättre kvalitet det blir med den nya boxen som alla i bostadsområdet nu har fått!

Höjdpunkten för dagen kom sen när en av Kinas två stora idrottshjältar Liu Xiang tog guld på 110 meter häck i Asiatiska Spelen för tredje gången i rad (2002, 2006, 2010)! Liu Xiang vann OS i Aten 2004 och skulle sedan upprepa detta här i Beijing 2008, men det blev ett antiklimax när han efter uppvärmningen inte ens kunde starta i det första försöksheatet och han har sedan dess varit fortsatt skadedrabbad hälsenan, men ikväll var han tillbaka och vann på den bästa tiden han haft under de tre vinsterna i Asian Games (13.09).

Liu Xiang är tillsammans med basketspelaren Yao Ming Kinas två absolut största idrottsprofiler, men jag tror inte Yao Ming är med i basketturneringen Asian Games utan kvar i NBA i USA för Kina vinner förhoppningsvis rätt lätt även utan sin megastjärna.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.