Isen börjar lägga sig i de konstgjorda bäckarna

I natt har det varit sex-sju minusgrader och när jag sprang en kort runda på morgonen kunde jag se hur isen ligger i de små konstgjorda bäckarna inom bostadsområdet. De flesta är tömda på vatten inför vintern, men det ligger lite vatten kvar i vissa.

Jag har nu varit i Beijing i tre veckor och det har fortfarande inte kommit en enda droppe regn under den tiden, men det är helt normalt väder! Det regnar eller snöar mycket sällan i Beijing, förutom en del störtskurar på nätterna under den extremt varma sommaren. Efter den kalla natten lyste sedan solen som vanligt från en klarblå himmel och jag kunde t o m sitta på balkongen och äta två hamburgare med stekt lök och bröd till lunch.

Stannade hemma resten av dagen planerade lite om vilka av mina alla hemsidor jag ska satsa på att uppdatera först och det kanske t o m blir några helt nya sidor framöver. Vi får se hur det blir med det!

Pratade även med min gamle arbetskamrat via Skype på eftermiddagen och såg via webbkameran på Stortorget att nu är det snö i Karlskrona och julgranen framför rådhuset är på plats! På kvällen var det sedan bara TV-tittande från Asia Games innan det var dags att sova!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.