Molnigt och kallt och storstädning i köket!

Idag var nog första dagen jag inte såg solen i Beijing på snart en månad! Jag hoppade över löpningen för jag tänkte storstäda IKEA-köket, vilket vi inte blev riktigt klara med i somras, men nu är det klart och det tog en bra stund av dagen!

En av mina favoritsajter på nätet, Politiskt Inkorrekt har lite småstrul efter uppdateringar just nu, men jag hittade en intressant tråd på Flashback om att det varit ett mord i till Karlskrona närliggande Bräkne-Hoby och att två av de inblandade tidigare medverkat i Grannfejden i TV3 när de bodde i Eringsboda och lite till min förvåning kunde jag se hela detta gamla program i helt perfekt kvalitet utan ett enda avbrott på helskärm i Beijing!

Ser också att “gammelmedierna” BLT och Aftonbladet nu uppmärksammat mordet med artiklar. Det jag funderar mest på är hur de gamla grannarna i Eringsboda vi som tittare lärde känna i programmet mår idag, de kan inte må särskilt bra, för kanske samma sak kunde hänt där?

Annars är det ibland svårt med “streamande TV” här och vissa inslag får inte visas utanför Sverige, t ex TV4! Men det är bra att veta att TV3 fungerar perfekt inför kommande besök!

Sen finns det en hel del sajter som inte alls går att nå från en vanlig uppkoppling i Kina, t ex YouTube, Facebook och alla bloggar som ligger under Blogspot. Det går att komma förbi genom att använda en VPN-uppkoppling och är inget problem, men just nu är det viktigaste att de svenska nyhetssidorna (Politiskt Inkorrekt, Aftonbladet, Flashback, Sydsvenskan, BLT o s v) fungerar och att mina egna hemsidor och e-post går att nå!

Framåt kvällen testade jag åter att göra bröd med den ryska torrjästen och nu blev det helt perfekt så nu har jag koll på hur den jästen fungerar! Det är även lite skillnad med saltets konsistens i Kina och även några andra detaljer, men idag blev mina pain-riche nästan exakt som de skulle blivit i Karlskrona!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.