Molnigt för en gångs skull

Jag har snart varit i Beijing i tre månader och idag var faktiskt första dagen som molnen skymmer solen och det är mycket ovanligt i Beijing! Smog och byggdamm skymmer ibland delvis solljuset, men nu när alla byggen och många fabriker står stilla inför det kinesiska nyåret så var det faktiskt riktiga moln som skymde solen idag! Enligt väderprognoserna ska det dock vara en engångsföreteelse och imorgon ska solen åter lysa från en klarblå himmel!

Så jag stannade inne mesta delen av dagen och skrev bl a lite om gårdagens riksdagsdebatter på Karlskronabloggen! Jag har tidigare i princip varit politiskt ointresserad, men efter valet i höstas har det blivit oerhört intressant att följa riksdagsdebatterna live, vilket går att göra lika bra från Beijing som från Karlskrona. Ibland blir jag nästan “mörkrädd” när jag ser vilka “stolpskott” från både Alliansen och de RödGröna som sitter i Sveriges riksdag och uttalar sig i talarstolen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.