Några bilder från husdjursmarknaden

På tio minuters promenadavstånd ligger en helt enorm husdjurmarknad eller fritidsmarknad eller vad man nu ska kalla det? Det är i första hand husdjur och tillbehör för att ta hand om husdjur som finns där, men det finns även fiskeutrustning, tillbehör för drakflygning, krukväxter, olika sorters nötter, väskor o s v i en salig blandning. Jag tycker detta är en av de absolut roligaste upplevelserna att bara gå omkring här och njuta av folklivet, särskilt en helt underbar solig lördag som idag! Faktum är att tidigare har jag aldrig sett några västerlänningar här, men både idag och senast jag var här för ett par veckor sedan såg jag flera från väst så förhoppningsvis sprider sig information om denna underbara marknad!

Se hur många sekunder du har på dig innan det slår om till rött!

På promenadvägen till marknaden tog jag ovanstående bild som visar de nya moderna trafikljusen i korsningen norr om bostadsområdet! Nu kan man se hur många sekunder man har på sig innan ljuset för de gående slår om till rött!

Akvariefiskar till salu

Som gammal akvarieägare gillar jag speciellt akvariedelen av marknaden där fiskar säljs dels utomhus som på bilden och dels i fasta affärer där det kan vara extremt dyra fiskar. Trots kanske tio minusgrader på morgonen så säljs fiskarna på detta sätt utomhus och ställningarna de hänger på har någon form av inbyggd gasolvärme för annars skulle vattnet ha frusit till is.

Akvariefiskar till salu

Här någon form av ciklid som tittar ut från sin påse! Det fanns massor av ciklider, gurami, neontetror, guppy och scalarer, dvs ungefär samma utbud som i Sverige! Det finns även en speciell avdelning för större guldfiskar, men där får jag ta en bild en annan gång!

Kaniner och undulater

Kaninerna och undulaterna har inte mycket plats över i sina burar. Jag hoppas de har det så här trångt bara just under själva marknaden och inte i vanliga fall.

Växter till salu i Beijing

Här är avdelningen för krukväxter och vårlökar som redan har börjat säljas

Plastväxter till salu i Beijing

Här har vi en tjej som hittade några trevliga konstgjorda växter hon handlade.

Hundvalpar till salu i Beijing

Utanför själva marknaden finns alltid en speciell liten marknad där hundar och hundvalpar säljs direkt från bakluckan på bilar

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.