Spring Festival närmar sig

Nu närmar sig det kinesiska nyåret med stormsteg och firandet kallas Spring Festival eftersom man firar vårens inträde! Någon vår att tala om är det naturligtvis inte i Beijing eller norra Kina, men idag var det nästan lite vårkänslor i luften när jag gick till affären, det är helt underbart varmt om man håller sig i solskenet!

Ett tecken på att nyåret närmar sig är också att det dyker upp tillfälliga försäljningsställen av fyrverkerier i vart och vartannat gatuhörn och nedan kommer en bild alldeles från nordöstra hörnet av bostadsområdet där en sådan affär öppnats! Det finns en ytterligare i sydöstra delen som jag såg hade öppnat igår, men båda bilderna nedan är från den förstnämnda!

Tillfällig fyrverkeributik på Hongyan Road i Beijing

Tillfällig fyrverkeributik på Hongyan Road i Beijing

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.