Vädret blir bara varmare och varmare

Det är nog bara att konstatera att våren är nog på väg för idag var det plötsligt upp emot tio grader varmare än tidigare, både på dagen och natten! Jag har aldrig varit i Beijing vid denna årstiden tidigare och jag hade förväntat mig att det skulle vara betydligt kallare, men eftersom solen är uppe längre och längre och står högre och högre på himmelen så stiger givetvis temperaturen.

Fixade lite pasta och köttfärssås till lunch och satt faktiskt på balkongen och åt eftersom det var 33 grader i solen, ungfär en normaltemperatur i skuggan under sommartiden. Jag tog sedan buss 28 till Silk Market för att kolla runt lite och det var som vanligt många svenskar, ryssar och fransmän där, men faktiskt väldigt många kineser som handlade där! Jag har aldrig någonsin sett så många kineser handla på Silk Market och kanske är det ursprungliga Beijingbor som är hemma på semester.

Bussen gick ovanligt snabbt och jag märker en oerhörd skillnad i trafikintensiteten nu jämfört med tidigare. Många av de som jobbar i Beijing inom serviceyrken, i fabriker och på byggen är migranter från andra delar av Kina som nu åker hem till sina hemprovinser för att fira nyår med sina familjer. Man räknar med att 240 miljoner kineser åker hem under nyåret och det märktes också på Silk Market där det var färre säljare än vanligt och några av dem jag brukar prata med hade åkt hem på några veckors välbehövlig semester. Jag kollade mest runt men stannade bl a hos en otroligt trevlig tjej som sålde Armanijackor och Armanirockar som hon först försökte lura på mig till rövarpris, men jag har några Armanijackor sedan tidigare och de ska kosta 80-100 kronor och kanske ska man lägga på en femtiolapp för dessa varmare lite längre jackor med foder! Jag var dock inte på några villkor intresserad av att handla, men vi fick en trevlig pratstund och hon berättade att hon läser på universitet och jobbet här var ett sätt att dryga ut inkomsterna under skollovet.

Nedan kommer ett par bilder inifrån Silk Market som går att klicka på för att se en större bild!

Interiör från Silk Market i Beijing den 31 januari 2011

Interiör från Silk Market i Beijing den 31 januari 2011

Interiör från Silk Market i Beijing den 31 januari 2011


Sista bilden som kommer nedan är tagen från huvudingången till Silk Market och till vänster syns World Trade Center som väl fortfarande är Beijings högsta byggnad. I somras när jag gick förbi var det fönsterputsning där och det var helt otroligt att se tjugotalet män hänga i rep från taket och sedan fira sig längre och längre ned och putsa alla fönster och fasaden! Byggnaden i mitten innehåller affärer, men även ett populärt McDonalds och några andra restauranger. Där finns även en av nedgångarna till Yonganli tunnelbanestation, från vilken man även kan komma direkt upp till Silk Market.

Utanför Silk Market i Beijing den 31 januari 2011

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.