Intressant att följa CNN direkt

För någon vecka sedan kom CNN och filmkanalen HBO tillbaka i TV-utbudet bland alla hundratals kinesiska kanaler och i dessa dagar är det intressant att följa CNN som dygnet runt rapporterar från händelserna i Egypten inför dagens generalstrejk.

Läste på svenska gammelmedier att Sverige fortfarande skickar turister till Egypten, medan andra länder gör helt andra bedömningar. Kinas regering har redan flugit hem alla kinesiska medborgare från området via specialchartrade plan och även USA, Storbritannien och Thailand håller på med samma sak. Våra närmaste kinesiska vänner skulle faktiskt åka på semester till Egypten under det kinesiska nyåret kommande vecka, men det resan är nu givetvis inställd.

Med den nya TV:n har det faktiskt blivit mer och mer TV-tittande för att se vissa program i full-HD på en LED-TV är verkligen en upplevelse. Jag kollade t o m på en animerad film på HBO för ett par dagar sedan bara för att kvalitén är så superb! Asiatiska Mästerskapen i fotboll var också intressant att följa på kinesiska kanaler, liksom Australian Open i tennis där Kina fick en ny nationalidol i form av Li Na som tog sig till final som hon tyvärr förlorade.

I semifinalen slog hon ut världsettan Caroline Wozniacki, efter att ha haft matchboll emot sig och den matchen har visats i repris många gånger och det är nog den bästa tennismatch jag sett mellan två damer. I finalen vann Li Na första set och hade sen chansen i andra set, men gjorde ett grovt misstag när hon smashade på en boll som var på väg och där tycker jag matchen vände. I tredje set blev det alldeles för många chansningar och misstag av Li Na och Kim Clijsters vann helt rättvist, men jag tror både Li Na och hennes make och tränare ändå var nöjda!

I övrigt var det storstädning och stortvätt som gällde idag och tvättmaskinen gick från morgon till kväll! Vi tvättade bl a överdragen till soffan och fåtöljen och de torkade på några timmar i den härliga solen på balkongen! Gardinerna i söderfönstret var bara att hänga på plats direkt så var de torra på nolltid! Nu är klockan strax midnatt och vi har inte ens behövt slå på värmen så väderomslaget på tio grader plus gör verkligen enorm skillnad! Kollade just temperaturen på balkongen och det är plus fem grader! Lite skillnad mot minus 10-15 grader på kvällar och nätter för en vecka sedan!

Dagens långpromenad tog jag i omgivningarna, men det är ett enormt skjutande av raketer och fyrverkerier trots att det är två dagar kvar till nyåret, så jag blir nästan lite orolig ibland. När vi åt middag på kvällen sköts det plötsligt enorma fyrverkerier från norra ingången till bostadsområdet. Jag vet inte vad det var frågan om eller om det bara var någon test inför nyårsfirandet, men det var ungefär i klass med de fyrverkerier Karlskrona kommun brukar ha på nyårsafton i Sverige.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.