Idag avslutades det kinesiska nyårsfirandet

Nu är text från alla dagar under resan i söder inlagda dag för dag nedan och jag har även lagt in rätt många bilder, så nu ska jag koncentrera mig på att svara på mail en stund och sedan är det Kaulskroniten som gäller!

I morse vaknade jag före klockan fem och kunde omöjligen somna om så det var perfekt att stiga upp, fixa kaffe och se andra halvlek av Arsenal mot Barcelona i Champions Leauge som direktsändes i kinesiska CCTV5. Kul att se Arsenal, som var helt utspelade, göra en mirakelvändning från 0-1 till 2-1 sista kvarten!

Idag var det nästan vårkänslor när jag tog en promenad till närmaste affär för att handla lite. Sen vi kom tillbaka har det varit ned mot tio minus varje morgon och även någon minusgrad på dagarna. Det ligger ett tunt snötäcke på gräsmattorna från den snö som kom när vi var på resa, men där solen når fram försvinner snön snabbt!

Tjugo över fem på eftermiddagen och solen börjar försvinna bakom de andra husen i bostadsområdet. Fortfarande ligger ett tunt lager av snö på gräsmattorna.

Tjugo över fem på eftermiddagen och solen börjar försvinna bakom de andra husen i bostadsområdet. Fortfarande ligger ett tunt lager av snö på gräsmattorna.

Idag är avslutningen på det kinesiska nyårsfirandet och så snart det blev mörkt och fullmånen syntes började folk skjuta fyrverkerier som galningar. Det var nästan värre än på “nyårsafton” och fyrverkerierna pågick i många timmar under kvällen. Jag tog några bilder och nedanstående får bli avslutningen på det kinesiska nyårsfirandet 2011!

Nu är det kinesiska nyårsfirandet 2011 avslutat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.