Nästan lite sommarlikt på eftermiddagen

Idag var jag uppe rätt tidigt och tog promenad plus buss 34 till Hongqiao Market, vilket tog exakt en halvtimme, för att kolla om “mina” vanliga försäljare var på plats och det var dom! Skönt att slippa argumentera om priser i 20 minuter innan man kommer till rätt pris, fast idag blev det inga inköp för jag ville bara kolla. Min skoförsäljerska hittade jag inte, men hittade en annan i den “nya” Hongqiaomarknaden som ligger alldeles bakom den gamla. När hon fattade att jag visste vilka priser som gällde så var det inga problem och hon sa rätt pris på allting. Exempelvis skor typ Converse, DieselEcco (i och för sig inga riktiga Ecco) ska kosta 50 yuan/kronor paret. Punkt slut.

Jag har sett dråpliga situationer tidigare där någon SKA ha skorna billigare och bl a en engelsk kille gav sig inte förrän han fick sina Converseskor för 46 kronor efter en kvarts diskussion som bara gällde skillnaden mellan 50 och 46 kronor. Till sist gick tjejen med på att sälja för 46 kronor och säkert tjänade hon MINST en krona för annars hade hon aldrig sålt skorna. Å andra sidan har jag även sett och hört många betala rejäla överpriser för både dessa och andra skor. Exempelvis just Converseskorna kostar väl mellan 700 och 1000 kronor paret i Sverige och om det som säljs på marknaderna här är rena kopior, original med skönhetsdefekter eller original tillverkade av “fjärde skiftet” brukar det diskuteras om ibland!

Jag vet inte när det gäller Converseskor eftersom jag aldrig provat dessa själv, Eccoskorna är definitivt en kopia som inte håller så länge, men de är otroligt sköna och väl värda femtiolappen de kostar medan däremot jackor av typ Fjällräven och Peak Performance absolut är original med mindre skönhetsdefekter under förutsättning att man hittar just dessa jackor och inte kopiorna! Det finns ofta fler kvaliteter från olika fabriker och vissa är rena kopior av dålig kvalitet. Jag har själv en jacka jag köpte för 250 kronor som jag tog med till Intersport och jämförde med deras motsvarande jacka (6995 kronor) tillsammans med två i personalen och de såg inga skillnader förutom några skönhetsfel och att knapparna i huvan och ett av blixtlåsen inte var original. Så troligen var det en originaljacka som kasserats i ett sent skede i produktionen och sedan tagits tillvara för att säljas på dessa marknader.

Passade även på att ta en tidig lunch i den ypperliga matsalen längst ned i den nya marknaden! Det blir alltid samma variant när jag är där med en stor tallrik ris med en blandning av fläskkött, grönsaker, vitlök och sås som kostar tio kronor och de hade inga stora öl för fem kronor så jag nöjde mig med en liten för tre kronor! Det var första gången jag åt där sedan i somras, men det var lika gott som alltid och det finns inte en chans att äta upp mer än hälften av den portionen!

När jag kom hem vid strax efter klockan ett var det helt ljuvligt solsken så jag satte mig på den alldeles nystädade balkongen (det gjorde jag i morse) och läste lite i en timme! Helt underbart i solskenet! Hade jag inte ätit lunch innan skulle jag helt klart tagit ett par varvs löpning inom området trots att det är så länge sedan jag sprang!

Nedan kommer tre bilder jag tog under dagen!

Nu är julen helt utsopad

Nu är de sista spåren av julen borta i bostadsområdet för idag plockades den stora julgranen vid norra ingången ned! Det var säkert 20 personer som jobbade med detta och det gick blixtsnabbt! Tog bilden vid 09.30 och när jag kom tillbaka ett antal timmar senare var alla spår borta.

Converseskor i massor

Här ett exempel på alla hundratals olika varianter av Converseskor som säljs, det finns många, många, många fler.

Nu är all dålig luft borta

Sista bilden blir från balkongen i söder där jag satt och läste! Jämför med bilden för några dagar sedan när det var smog och dålig luft. Nu ser man lätt de nya skyskraporna vid Östra Fjärde Ringvägen!


One Response to “Nästan lite sommarlikt på eftermiddagen”

  1. [...] Jag har tidigare skrivit många gånger om både Converseskor och andra märkeskläder, t ex i min Kinablogg i detta inlägg. Sen spelar det kanske ingen större roll om skorna köpta för 50 kronor i Kina går sönder efter [...]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.