Idag började jag packa resväskan

Idag bestämde jag mig för att stanna hemma hela dagen och jag började faktiskt packa resväskan med det som ska med till Sverige. Det är inte så mycket jag tar med så det finns plats för en del att handla och nu får man ju även ta med 23 kilo i resväskan, till skillnad mot tidigare då det bara var 20 kilo!

I övrigt tog jag bara en kort promenad till det nya varuhuset för att fylla på vätskeförrådet! Jag hade redan innan hört en man som går runt utanför bostadsområdena och ropar ut ett meddelande. Jag har inte hört honom nu på en månad, men han har antagligen varit i sin hemprovins under nyåret.

Jag trodde faktiskt tidigare att det var någon form av böneutropare i bostadsområdet bredvid, där det bor mycket folk från en annan del av Kina och de har mycket speciella fester och fyrverkerier i samband med t ex begravningar, som jag skrev om i somras eller tidigare.

Den här mannen är dock ingen böneutropare utan helt enkelt en man som går runt och erbjuder sig att slipa knivar och meddelandet han basunerar ut i sin lilla megafon handlar just om detta! Han släpps naturligtvis inte in i själva bostadsområdena utan vandrar runt varje område med sin cykel, men med tanke på den kraftfulla megafonen så hörs han absolut överallt.

Jag hade aldrig sett honom tidigare, men idag fick jag chansen och tog nedanstående bild! Det var faktiskt jag som uppmärksammade honom om att en kvinna i vårt bostadsområde ropade till honom från en balkong och det är därför han vänt sig om på bilden nedan! Jag hade inte tid att stanna, men om jag fattade konversationen rätt så skulle hon komma ned med knivarna och det sista jag såg var att mannen tog på sig sitt förkläde som förberedelse på detta jobb! Jag vet inte hur mycket han tjänar på en sådan slipning, men det är nog bara några kronor!

Jag kommer faktiskt ihåg från tiden kring 1960 hur det gick runt liknande knivslipare i Karlskrona och erbjöd sina tjänster.

Knivsliparen har fått en kund som ropar till honom från sin balkong

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.