I natt kom det cirka fem centimeter snö!

I morse när jag vaknade kollade jag ut från balkongen och såg att det fallit snö under natten! Det är första nederbörden jag sett under snart fyra månader i Beijing! Jag hade funderingar på att springa en kort runda, men det var inte att tänka på för det var absolut glashalt på gångvägarna i bostadsområdet. Det är stenplattor blandat med marmorplattor och på de senare är det glashalt t o m under sommaren eftersom de tvättas varje morgon, men nu var det omöjligt att se skillnad eftersom det låg några centimeter snö överallt.

Jag tog i stället en tidig promenad till närmaste affär för att handla mjölk till de pannkakor jag gjorde till frukost och det var helt klart rätt beslut att inte springa, för det var nära jag satte mig ett par gånger under denna korta promenad!

Snöfall i Beijing natten mellan den 25 och 26 februari 2011

På väg tillbaka den korta promenaden till affären tog jag ovanstående bild där det är anställda i bostadsmäklaraffären längst till höger som plogar bort snön från gatan utanför! Kineser och sydostasiater i allmänhet är väldigt intelligenta och tjejen längst till vänster hade kommit på den innovativa idéen att använda någon form av plexiglasställning som sköskyffel! Om man klickar på bilden för en större variant kan man se ordet “BAR” och det är faktiskt en “Nordic Coffee Bar” som jag dock aldrig besökt, trots att den ligger i huset bredvid! Det lär vara en kines som bott i Norge som startat denna bar så om mitt Zoegas Mollbergs Blandning skulle ta slut så vet jag var jag kan dricka kaffe!

Snöfall i Beijing natten mellan den 25 och 26 februari 2011

Inne i bostadsområdet var det rejält halt på vissa ställen, speciellt om man råkade gå på marmorplattorna som inte syntes så bra i snön. Dock var det en mindre armé av anställda ute och sopade snö och jag såg t o m några som saltade gångarna vid norra ingången där det var extremt halt strax efter åtta på morgonen!

Snöfall i Beijing natten mellan den 25 och 26 februari 2011

Strax efter jag kom tillbaka tog jag bilden ovan som visar tio man som är ute med sina hemmagjorda snöskyfflar och kvastar för att sopa bort snön från trottoarerna! Jag antar det är anställda i de mäklarkontor och tvättfirmor som ligger just nedanför balkongen i norr, eller så är det anställda i bostadsområdet som har snöskottning som en ovanlig uppgift i sitt arbete! De hade kul i alla fall och det var många snöbollar som kastades under den lilla tid jag kollade ut!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.