Långpromenad i härligt solsken

Har tyvärr inte fått möjlighet att ta fram löparskorna så det blev en rejäl långpromenad idag på eftermiddagen i stället. Innan jag gick ut inträffade det tydligen en liten trafikolycka på Hongyan Road och reglerna är tydligen sådana att bilarna inte får flyttas innan polisen kommit till platsen och fotograferat händelsen. Jag tror det var en bil som svängt runt och skulle köra i motsatt riktning som råkat krocka med en annan bil så därför blev det nästan totalstopp på gatan utanför. De två bilarna stod i mitten på gatan och bilar kunde smita förbi på insidan, men bussarna hade inte en chans att komma förbi förrän polisen kom efter cirka en kvart.

En liten krock på gatan utanför

I början av långpromenaden tog jag nedanstående bild som är en “biltvätt” på en tvärgata som har rätt många kunder och de tvättar helt enkelt bilarna direkt på gatan. Det är bara att köra in och bilarna handtvättas både invändigt och utvändigt och jag tror inte det är många kronor en sådan tvätt kostar, men jag ska faktiskt fråga nästa gång!

Biltvätt på en gata i Beijing

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.