Ljuvligt väder men allt känns tråkigt

Idag var det absolut fantastiskt väder och jag tog en långpromenad på förmiddagen och satt sedan på balkongen och åt min nylagade pytt-i-panna med stekta ägg, men jag känner mig mycket deppig till humöret eftersom det känns oerhört vemodigt och tråkigt att behöva åka tillbaka till Sverige.

Stone City i Beijing

Under promenaden gick jag bl a förbi Stone City som bara ligger på några minuters promenad. Inne i alla affärer går det att köpa stenar från olika platser i Kina för allt från någon krona till hundratusentals kronor.

Conversestövlar?

Att köpa Converseskor är populärt eftersom de bara kostar 50 kronor här jämfört med 700-1000 kronor i Sverige och alldeles bredvid Stone City låg en liten affär som hade ovanstående långa stövlar som jag aldrig sett tidigare! Det står i och för sig inte Converse på märket, men i övrigt är de helt identiska och det finns ett kinesiskt märke som säljer exakt samma skor som Converse, men med kinesisk märkning. Precis som de “Ecco”-skor jag brukar köpa som också finns med kinesiskt märke i många varuhus och kostar runt femtiolappen.

Det är nu den bästa årstiden i Beijing kommer och jag hade funderingar på att boka om biljetten, men jag känner att det är bättre att åka till Sverige och avsluta saker och ting och sedan åka tillbaka till Beijing så snart jag kan! Jag trivs faktiskt inte alls i “Sverige” längre och Kina och Beijing känns så oändligt mycket bättre på alla sätt, speciellt nu när jag börjar förstå och lära mig språket så blir det lättare och lättare.

Luften blir faktiskt bara bättre och bättre och idag måste vara rekordbra luft för nu ser jag ner till nya skyskrapor som växer upp flera kilometer söder om skyskraporna vid Fjärde Ringvägen.

Luften blir bara bättre och bättre i Beijing

Utsikten från balkongen i söder mot öster. Om man förstorar upp bilden lite så ser man absolut ingen smog alls idag och man kan t o m se nya byggen av skyskrapor som ligger flera kilometer längre bort än den vita byggnaden i mitten!


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.