Tyvärr är jag tillbaka i Sverige igen

Idag var det “Dagen D” och dags att efter drygt fyra månader i underbara Kina och Beijing åka tillbaka till Sverige. Det kändes naturligtvis inte alls bra, men det blev en morgonpromenad med GPS:en för att mäta upp en viss sträcka inom bostadsområdet innan det var dags för en tidig lunch och sedan taxi till flygplatsen! Det tar en dryg halvtimme till Terminal 3 på Beijing Capital Airport och det kostar fortfarande under 100 yuan/kronor. Idag kostade det 89 för resan och tio för tullavgiften på motorvägen. Det var väldigt lite folk i rörelse och jag hade checkat in redan igår och skrivit ut mitt boardingcard och eftersom jag endast hade ett litet handbagage så det var bara att promenera direkt till eltåget som som kör ut till alla olika “gater” för de som ska flyga utanför Kina.

Handlade även en flaska Absolut för några av de sista kinesiska kontanterna jag hade i plånboken, men i övrigt gillar jag inte alls att handla på varken på denna flygplats eller andra. SK996 gick som vanligt i tid och det var god mat och gott vin vi bjöds på under resan. Kollade även några filmer och spelade lite Tetris, men jag tror knappt jag sov någonting. Jag hade fönsterplats vid nödutgången och gott om plats för benen och att röra på mig och det var kul att vädret var klart under hela resan och att kunna se de olika bergskedjorna i Kina och Ryssland under resans gång. Det var även fascinerande att se Gotland och Öland under inflygningen till Köpenhamn för de såg ut precis som på kartor och Google Earth! Jag satt på fel sida för att se Karlskrona, men nog sjutton kunde jag se Sillhövden och Holmsjö!?

I Köpenhamn var det sedan bara att promenera rätt ut och handla en biljett till Karlskrona för 232 danska kronor. Var lite orolig att jag glömt koden till mitt svenska VISA-kort, men koden sitter nog i ryggmärgen! I Beijing har jag bara handlat med mitt kinesiska VISA-kort som har en helt annan kod med sex siffror som pinkod, fast det är annars inga som helst problem med att använda svenska VISA-kort med bara fyra siffror i Kina!

Klockan 22.22 var tåget i Karlskrona och ännu en resa avslutad och sedan återstod bara några minuters promenad till lägenheten! Det känns inte alls bra att vara i Sverige och jag hoppas det blir en kort vistelse denna gång för nu känns det som “bottenpluggen i det redan sjunkande skeppet Sverige helt medvetet drogs ur förra veckan” enligt min mening, så tillbaka till Beijing snarast är huvudmålet för mig och jag kommer att fortsätta skriva i denna bloggen när jag är åter i Beijing!

2 Responses to “Tyvärr är jag tillbaka i Sverige igen”

 1. Jessica says:

  Hej,

  Läste på Kristers blogg att du hade ett residence visa.
  Hur får man det?
  Jag önskar återvända hit till Peking i höst men tycker det är struligt och dyrt med visum som turist. Kortare tid samt tvingas t.ex. till HK för att förnya…
  Iof sig inte tråkigt att åka till HK men det kostar ju en slant varje gång. Det senaste visumet jag har är ett studentvisum men till hösten går det ut.

  Kanske läge att skaffa sig en lägenhet här innan man åker hem för sommaren?
  Maila mig gärna svaret. Tackar //Jessica

 2. stenborg says:

  Hej Jessica!

  Jag mailar dig när jag kollat lite mer om Residence Permit! Kom just tillbaka till Beijing igår och öppnade upp denna blogg igen!

  Hälsningar

  Lasse

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.